Växjö DFF klart för Damallsvenskan

Växjö DFF vann vanan trogen helgens match. Dagen efter kom det stora jublet när laget räknade in avancemanget till Damallsvenskan.

Det var Assis fall hemma mot Mallbacken som ordnade allt – också i praktiken. Sportsligt sett utmärkte sig Växjö med ambition och spetskvalitet redan från början, nya sponsorer har anslutit längs vägen och nu blev den allsvenska platsen definitivt klar.

Till stor glädje i truppen och bland närstående.
– Min telefon har plingat i ett. Jag har fått gratulationer från alla håll, från släkt, vänner och kompisar jag tidigare spelat tillsammans med i andra klubbar, sade Malin Fors till Smålandposten när laget samlats på restaurang under söndagkvällen för att fira.

Med fem omgångar kvar kan spelarna njuta hela vägen in i höstrusket av sin prestation. För de som ska formera nästa års allsvenska uppställning tar arbetet full fart.
– Det är sjukt att vi klarat det här på tre år. Och vi har gjort det med en liten plånbok. När vi jagat spelare har de förklarat att de får mer betalt i andra klubbar, men de har ändå valt oss. Vi vill ha spelare med rätt attityd, sade försäljningschefen Frida Andersson som också sköter avtalen med spelarna.

Växjös 58 poäng och 68-9 i målskillnad avskräckte all annan konkurrens medan den andra direktplatsen kräver mer kamp. AIK med 43 poäng (+24) jagas av Assi IF på samma poäng (+15) och IFK Kalmar med 40 poäng (+15) i slutskedet.