2008 blev Linköpings FCs bästa år

Linköpings Fotboll Club hade årsmöte på måndagskvällen. 2008, föreningens femte verksamhetsår, var föreningens bästa år någonsin, både resultatmässigt och i ekonomisk omsättning.

Intäkterna ökade med 44 % till 7,6 miljoner kronor (5,3) och resultatet blev blygsamma 17.000 kronor, men ändå ett plus jämfört med 2007 års negativa resultat på 79.000. Det egna kapitalet är nu 66.000 kronor. Christer Mård fortsätter som ordförande och det var även i övrigt idel omval i styrelsen.

- Publiksnittet på knappa 2.000 åskådare med topp i seriefinalen mot Umeå IK då det kom 9.413 personer till Folkungavallen samt en kraftig ökning i matcharrangemang generellt sett samt en del extra intäkter i form av TV-matcher, Brassefond, vinstpremier i serie och cup var stora delar av intäktsökningarna ihop med marknadsavdelningens fina arbete, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.

- Totalt ökade marknadsgänget intäkterna från samarbetspartners med nästan 1 miljon kronor tack vare ett gott arbete samt det faktum att vi hade en intressant produkt hela året i och med toppstriden, förklarar Anders Mäki.

Årsmötet gick lugnt till med idel omval. Christer Mård fortsätter som ordförande, Ulla Lönn som vice ordf och Lena Lyckenvik, Erik Träff och Barbro Rohlin som ledamöter. Ann Björk och Malin Bodén är suppleanter i styrelsen.

- Till 2009 känner vi förstås av den vikande konjunkturen och kommer att tvingas vara väldigt noggranna med de löpande ekonomiska uppföljningarna. Vi kommer inte att kunna räkna med samma ekonomiska utveckling som tidigare, vilket är helt förståeligt. Detta gäller förmodligen också alla våra konkurrenter varför vi givetvis siktar på att ha höga sportsliga ambitioner även 2009, fortsätter Anders Mäki.

När LFC startades 2004 hade klubben en vision att ta Linköping ut i Europa. Något som man i och med andraplatsen i Damallsvenskan nu har uppfyllt. Förutom den naturliga satsningen att finnas med i toppen av Damallsvenskan tillkommer utmaningen att spela i Champions League.

- Vi hoppas att hela Linköping är med oss och med stolthet stöttar oss med Champions League som extra krydda och nyhet för året, även om konjunkturläget är tufft. Det kanske är glädjen och sammanhållningen inom idrotten som kan vara ett smörjmedel även i dåliga tider, avslutar Anders Mäki.