I juni fick Pekings enda fotbollsgymnasium stänga på grund av för få sökande, skriver nyhetsbyrån Nya Kina.
Lärare där var förra landslagsstjärnan Liu Ailing.
Allt färre föräldrar vill sända sina döttrar till fotbollsskolor. Det beror på det utökade fritidsutbudet, sång och musik, bordtennis och simning är sådant som lockar mer.
Med tanke på de sportsliga och mediala framgångarna i VM tycker man att det borde vara tvärtom. Landslagets dåliga prestationer under våren glömdes när man nådde en kvartsfinal i VM.
Ett bra resultat med tanke på att det faktiskt inte finns fler är cirka 8000 fotbollsspelande tjejer i Kina?
-Det siffrorna stämmer nog ganska bra, kanske ska man till och med justera siffran en aning neråt, säger Kinas tidigare förbundskapten Marika Domanski till damfotboll.com
Så det känns inte konstigt att höra om rapporter om en nedgång gällande antalet spelare efter VM?
-Jo, det gör det förstås. Jag tror att man inom kort kommer att se ett uppsving igen med tanke på VM blev en medial succé och att intresset för landslaget var så stort. Nu gäller det för det kinesiska förbundet att ta vara på detta och försöka övertyga föräldrarna att det är bra för tjejer att spela fotboll. Unga tjejer som nu fått många egna förebilder som föräldrarna säkert också upptäckt via all TV- och tidningsreklam som nått dem. De är beviset för att deras egna döttrar numera också har chansen att lyckas i damfotbollens värld.
Ofta är det just föräldrar som sätter stopp för utvecklingen. En ledare för ett av damlagen som deltar i Chinese City Games i Wuhan de här dagarna berättar att även om flickorna vill spela fotboll får de ofta inte lov för sina föräldrar.
Den snabbt växande ekonomin i Kina har gjort även idrotten marknadsorienterad. Det finns många miljonärer inom Kinas superliga för herrlag.
Damlagen saknar alltid pengar, flickspelarna får betala resorna själva. En tidning berättade om fotbollstjejer som samlade tomflaskor på gatan efter en match.
– Endast tre eller fyra juniorer kan efter många års träning räkna med att få spela i ett distriktslag och kanske ingen av dem får chansen i landslaget, säger en ledare för Guangzhous fotbollsförbund.
– De andra får klara sig själva.
Zhang Jiangqiang som är chef för Kinas FFs damfotbollsavdelning bekräftar att antalet spelare minskar och ser det som ett socialt problem.
– Inga föräldrar skickar sina flickor till fotbollsskolor om de där inte får en bra utbildning de kan klara sig på.
En ny kombination av idrott och utbildning krävs men det återstår mycket arbete gentemot myndigheter och för att göra det attraktivt.