[google-translator]

Omg 4

Skellefteås stolthet Sunnanå SK stoltserar i ensam serieledning med en ren och snygg rad i tabellen. Gustafs lämnades ensamma kvar på noll poäng på motsatt sida av densamma. Sundsvall gjorde halt för Rågsveds framfart medan Assi och Västerås tog säsongens första var sin pinne, Bollstanäs bröt sin förlusttrend, Hammarby vann återigen på hemmaplan och Umeå Södra smyger med mot toppen på Vasalunds bekostnad. Den fjärde omgången av Norrettan är avklarad med följande bataljer.

Att Sunnanåoch Kvarnsveden överhuvudtaget kom till spel var imponerande i sig. Vintervädret drog utan pardon över nästan hela Norrland med flertalet inställda matcher i de lägre serierna. På Norrvalla lyckades dock arrangörerna erbjuda en spelbar plan och mötet mellan Sunnanå SK-Kvarnsvedens IK genomfördes i bistra fotbollsförhållanden där hemmalaget visade sig vara starkast denna dag och gick segrande ur vinterkriget med trygga 3-1 (1-0). Framträdande i matchprotokollet blev Erika Nilsson-Waara som både passade på att bli tvåmålsskytt samt lägga en varning till meritlistan – allt inom loppet av tjugo minuter. Kvansvedens gameplan höll i nästan hela den första halvleken men precis före paus kunde Isabell Rönnmark ge sitt Sunnanå ledningen efter att laget hittat en öppning i Kvarnsvedens dittills kompakta försvarsspel. Efter paus utökade Nilsson-Waara ledningen innan Kvarnsvedens Michaela Hermansson kunde reducera. Hoppet för gästerna släcktes dock nästan per omgående när Nilsson-Waara återigen hittade rätt bakom Angelica Bengtsson och fastställde slutresultatet.
– Vi blir bara bättre och bättre. Kvarnsveden visste vi skulle vara det tuffaste motståndet för oss hittills och vi hade bestämt oss för att verkligen ge järnet idag vilket jag tyckte att vi gjorde på ett jättebra sätt, kommenterar Erika Nilsson-Waara som efter matchen går upp i skytteligaledning med sina fem gjorda mål totalt.

Kvarnsvedenspelarna var trots förlusten inte helt nedslagna och tyckte att man den här gången föll mot ett bättre lag. De ser dock redan fram emot returen i Borlänge och säger sig ha sett svagheter hos sina motståndare som man då ska utnyttja. Segern gav Sunnanå en tvåpoängsmarginal i tabellen till tvåorna Sundsvalls DFF.


Just Sundsvalls DFF blev, inte helt oväntat, laget som satte halt för Rågsveds IF’s imponerande framfart i serien så här långt. I en blåsig historia på Hagsätra IP var det dock inte mycket som skiljde lagen åt vare sig i spel, målchanser eller gjorda mål. Slutresultatet 0-2 (0-1) blev en konsekvens av vasst målvaktsspel av Lina Ringshamre i SDFF-målet under den första halvleken när Rågsved skapade en del chanser samt ett alltmer tydligt tryck från SDFF under den andra halvleken. Laget utnyttjade sin ledning, vinden i ryggen och ett utökat självförtroende ju längre matchen led. Att SDFF tog ledningen precis före paus genom en frispelad och kylig Emma Jonsson blev psykologiskt tufft för Rågsved som aldrig riktigt kunde hota gästerna under den andra halvan. Istället blev det SDFF’s inhoppare Frida Sjöberg som fastställde slutresultatet bara ett par minuter innan slutsignalen – en följd av flertalet hot mot Katarina Wicksell i Rågsveds mål.

Resultatet ger oss en härlig pärla att se fram emot till helgen när Sundsvalls DFF tar emot Sunnanå SK på Norrporten Arena.
– En jätteviktig match för oss och måste ses som en tidig seriefinal. Vi kan vara lite trögstartade i serien men i år har vi undvikit onödiga förluster så här långt vilket ger oss extra styrka, kommenterar Emma Jonsson i SDFF-lägret.


I motsatt del av tabellen möttes de båda dittills poänglösa nykomlingarna Assi IF och Västerås BK30 på Billerud Arena i Kalix. Även här ställde väderförhållandena extra stora krav på spelarna och matchen kom att bli ganska öppen med chanser åt båda håll, en del individuella misstag som renderade i mål samt, enligt hemmalaget, avgörande domarmisstag som också bidrog till utgången av matchen. Lagen delade slutligen på poängen efter 2-2 (1-1) och givetvis en lättnad för båda lagen att äntligen knipa säsongens första poäng. Assi inledde målskyttet redan efter tio minuter när Viktoria Kenning blev fint framspelad av Caroline Karlsson. Kvitteringen sedan genom Amanda Wegerman på ett distansskott som Assi-målvakten Elin Rutberg lite snöpligt tappade in, mycket på grund av en blöt och slirig bollyta. Detta var Västerås första mål för säsongen!

Den andra halvleken fortsatt jämn med en något bättre spelkvalitét. Båda lagen skapade fina lägen att ta ledningen men ingen lyckades förrän Västerås, vid en diskutabel situation efter hörna, kunde ta ledningen genom Marcia Rosa da Silva. Då stod matchuret på 73 minuter. Starkt av Assi att trots uppförsbacken och lite kvarvarande tid ändå kunna forcera och nå en kvittering innan slutsignalen. Med bara tre minuter kvar kunde nämligen Johanna Lindbäck ge sitt Assi den ena poängen när hon kvitterade till 2-2.


Utan poäng är dock fortsatt Gustafs GoIF som inte räckte till mot Hammarby IF DFF i en match som i mångt och mycket avgjordes redan under den första halvleken där Hammarby drog ifrån till en fyramålsledning före vilan. Resultatet till slut 4-2 (4-0). Inledande 1-0 kom tidigt genom en riktig kalasträff signerad Ellinor Lindbom som fick se sitt avslut borra in sig i Susanne Kolseths ena kryss. Då hade vi bara kommit tre minuter in i matchen. Därefter hyfsat jämnt spel en period innan Hammarby på bara tio minuter bombade in ytterligare tre mål och matchen i princip avgjordes. Målskyttar i tur och ordning Rosie Malone-Povolny, Cathrine Dahlström och Mathilda Hagman.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby dominera tillställningen men tappade efterhand initiativet och tillät Gustafs få ny vind i seglen där laget kunde reducera två gånger om. Först gjorde Nicole Skoglund 1-4 och bara fem minuter senare svarade Marijana Rajcic för ytterligare ett Gustafs-mål. Närmare än så kom dock inte gästerna som får fortsätta vänta på säsongens första poäng. Idag kom laget som helhet inte upp i klass medan Hammarby alltså stod för en överlag stabil insats där matchen ett tag hade kunnat rinna iväg ännu mer. Viktigt för Gustafs att så inte blev fallet och nu blir det en hyperviktig nästa omgång för laget när man beger sig till Västerås och ska försöka ta sig upp från tabellens jumboplats.


Mötet Bollstanäs SK-IK Sirius kom att bli en match med två olika ansikten där lagen hade mer av kommandot i var sin halvlek. Den första rundan var det IK Sirius som stod för det mesta och bästa och kunde också gå till halvtidsvila i ledning 1-0 efter att Fanny Andersson förvaltat sitt öppna läge på bästa sätt i den 12:e minuten.

Efter paus blev dock gästerna lite ängsliga och för passiva, säkert en hel del beroende på den snabba kvitteringen från hemmalaget. Den kom nämligen redan efter tre minuter när en av planens bästa spelare, Kimberly Boulos, sköt stenhårt förbi en maktlös Emelie Almesjö i Sirius-målet. Därefter blev det mycket Bollstanäs en period och laget kunde också sätta 2-1 som blev slutresultat efter en fin frispark av Chelsea Davis efter 65 minuters spel. Sirius försökte därefter flytta fram positionerna men hade inte riktigt spetsen idag. Man vaskade bland annat fram ett flertal hörnor utan utdelning.

Matchen beskrivs ha bestått av mer kamp än skönspel där ett oavgjort resultat kanske hade varit det mest rättvisande. För Sirius blev detta säsongens första förlust och för Bollstanäs, som kom med två raka förluster i bagaget, en välbehövlig trepoängare för att inte tappa för mycket mark i tabellen.

Nästa omgång matchar båda lagen mot lag som befinner sig alldeles i närheten i tabellen vilket gör att poängfördelningen kan bli utslagsgivande. Störst press i dessa möten har dock ändå Vasalunds IF som ska ta emot Bollstanäs SK.


Just Vasalunds IF har nämligen en del problem med att erövra de där nödvändiga poängen. I helgen föll man på nytt och denna gång på hemmaplan mot Umeå Södra FF. Gästerna från Västerbotten kunde åka hem med alla tre poäng efter att ha gjort matchens enda mål som kom i den 21:a minuten genom Jessica Rostedt. Slutresultatet därmed 0-1 (0-1).

Vasalund rapporteras ha stått för en bra fotboll fram till de avgörande situationerna där man antingen missade eller att sista passet slogs på ett stressat och/eller slarvigt sätt. Umeå Södra, som tagit en hel del poäng så här långt, spelade klokt försvarsspel och lyckades ju även göra ett mål redan i första trots att laget fram till dess inte haft något kommando alls. I takt med att Vasalund inte fick någon utdelning sjönk även tålamodet hos spelarna och hela tre varningar utdelades till Vasa-spelare. Nu innebär resultatet att Vasalund står kvar på tre poäng medan Umeå Södra klättrar till en delad tredjeplats i tabellen med häng på den absoluta toppen.

Nu gäller det för det namnkunniga Vasalund att få ordning i leden och framför allt att laget börjar göra mål i rimlig utsträckning sett till antalet avslut och chanser. I nästa utmaning väntar som sagt var Bollstanäs SK. Ett möte mellan två lag som troligen kan varandra utan och innan och i en match där resultatet kan bli minst sagt utslagsgivande.

För Umeå Södra har säsongen börjat bra och laget plockar de där nödvändiga poängen för att så här långt skapa ett visst avstånd nedåt i tabellen. Tryggt för laget att det gör en hel del mål (näst flest hittills) och att man inte verkar vara beroende av ett fåtal målskyttar utan flera har levererat. Nu delar Umeå Södra alltså tredjeplatsen i tabellen med Rågsveds IF där endast ett plusmål skiljer dem åt till Rågsveds fördel.

Lagen möts i nästa omgång i Umeå. Kittlande! En omgång där man på förhand kan misstänka en hel del jämna möten som kanske ger en del kryssresultat? För mig är det egentligen bara matchen Kvarnsveden-Assi som känns som en trolig etta i tipsraden. I övrigt känns det som att matcherna kan sluta precis hur som helst.

Aktuell tabell: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=35357
Nästa omgång i sin helhet:

2012-05-12
Sundsvalls DFF – Sunnanå SK
Vasalunds IF – Bollstanäs SK
Västerås BK30 – Gustafs
Sirius – Hammarby
2012-05-13
Kvarnsvedens IK – Assi IF
Umeå Södra FF – Rågsveds IF

 • Speltips och spelförslag med etablerade tipsexperts

  Avdelningen damfotboll.com Xtra – tidigare REPORTAGET – har tillfälligt
  lagts på is.
  Vill DU läsa mer än vad som hänt i helgens matcher och de snabba nyheterna
  som syns här under veckorna? Vill DU ta del av berättelsen bakom
  rubrikerna och hitta gratis fotboll live streams?

  Läs mer om Oddset hos en av Sveriges största tipsportaler

 • Spelregleringen

  I och med den nya spelregleringen måste idag alla odds- och online casino sidor som riktar sin verksamhet till svenska spelare bosatta i Sverige inneha en svensk spellicens sedan den 1 januari 2019. I och med detta har vi här på Damfotboll skapat en sida där du enbart finner de casinon och oddssajter som bedriver sin verksamhet i led med den svenska spellagen. När du vill betta på damfotboll, blir det alltid ett säkert val att finna ett spelbolag och reklam av topptips på icke-licensierade sajter är något som vi kommer undvika på vår sajt.

 • Tryggt Spel

  Det är ett måste att du känner dig trygg med sajten du väljer. Det gäller oavsett hur generösa de är på odds eller, snarare blir ännu viktigare ifall du blir erbjuden något utöver det vanliga. Hos oss på Damfotboll får du endast ta del av kampanjer och reklam som gäller sajter med tillstånd. Behöver du leta vidare och är ute efter mer information om casino utan licens och bettingsidor med bonusar, kan vi tipsa dig om ytterligare en portal. På casinotopp listas endast casinon som erbjuder säkert och tryggt spel. Där hittar du säkert ett bra alternativ, om du anser att de spelbolag som du känner till i dagsläget inte räcker till.

 • Olika Licenser

  Spelregleringen i Sverige innebär att spelsajter delas upp i två grupper; med eller utan licens i Sverige. Det kan vara bra för dig att veta vilka licenser som finns. Förutom den svenska spellicensen så erbjuder en rad EU länder sin egen spellicens.

  På GoPlay kan du ta del av all information om casino utan licens i Sverige. Det finns ett flertal att välja bland och Malta, Curacao och Estland kan nämnas som exempel. De ställer olika krav på spelbolagen gällande löpande verksamhet, samt erhållande av tillstånd att bedriva spel om pengar.

 • Säkerhet

  Utöver de många krav som ställs på licensierade spelbolag så finns det ytterligare en faktor att tänka på, nämligen den tekniska säkerheten på webbsidan. Hur väl sajten fungerar, och hur smidigt alla transaktioner och spel sker, är ett gott tecken på att företaget bakom sidan är seriöst. Samtidigt är det tyvärr ingen garanti för din säkerhet överlag. Kika gärna på Onlinecasinos.se för att göra en ordentlig efterforskning. Ett bra första steg kan vara att kolla om spelsajten har säkerhetscertifikat https. Ett annat tips är att kolla efter certifieringar i fotnoten.

 • Upptäck bäst bettingsidor utan licens

  För dig som gillar att betta på damfotboll kan det vara svårt att hitta rätt bland alla bettingsidor där ute. Vi ger dig tryggaste spelbolagen där du kan uppleva betting utan licens.

ANNONS
ANNONS

Damfotboll.com på facebook