Algarve Cup

Enligt Sports Business Daily blev premiärturneringen Shebelieves Cup i USA så lyckad att den fortsätter de närmaste tre åren med samma lag som bjuds in.

Förutom USA deltog England, Tyskland och Frankrike.
Matcherna där USA var ena parten drog nära 52.000 som publik, därtill kommer TV-sändningar. Frankrikes och Englands matcher visades i respektive länder.

Artikel 2016-03-14 22:32

– De har en struktur som inte har växt till sig som de har möjlighet till. Många skulle kunna spela fotboll, men organisationen för det saknas. När de fått till grunden har de kapacitet för att vara en av de bästa nationerna i världen, säger landslagschefen.

Artikel 2015-03-09 13:05

– Efter nyår börjar man känna att VM närmar sig, det är en speciell tid, säger hon.

Ett delmål med den matchtäta samlingen på soliga breddgrader är att sätta ett mittbackspar. Linda Sembrant är en av tre på plats som kan slå sig in i mittlåset bredvid just nu givna Nilla Fischer, Emma Berglund och Charlotte Rohlin vill också ha med ett ord i laget.

Artikel 2015-03-08 09:43

Under EM på hemmaplan utgjordes mittbackparet av Charlotte Rohlin och Nilla Fischer. Både Linda Sembrant och Emma Berglund var tvungna att ge upp EM-drömmen på grund av korsbandsskador. Nu är de tillbaka, precis som nämnda Rohlin som dragits med skador under 2014. Alla de tre kan ingå i ett svensk mittbackslås som ska jaga framgångar i VM.

Artikel 2015-02-23 09:23

− Det känns som ett tråkigt slut på en turnering som egentligen är bra men som blir mindre bra i slutändan. Det känns onödigt och lite plumpt, sammanfattar Lotta Schelin sina känslor fem minuter efter slutsignalen mot Island. En sammanfattning som troligen fångar det många tänker om Sveriges insats i Algarve Cup 2014.

Artikel 2014-03-15 00:07

- Island visade attityd och fick mål i rätt ögonblick, de växte i takt med att tiden går och att de leder med 2-0, är Sundhages första kommentar efter slutsignalen i matchen mellan Sverige och Island.

Sundhage var besviken efter förlusten. Lotta Schelins ögon var mörka när hon pratade med oss och inte ens Caroline Seger bjöd på ett leende i den mixade zoonen.

Artikel 2014-03-12 15:24

Matchen i Lagos blev en konstig tillställning. Sverige rullade boll bra på mittfältet, men skapade inga chanser till en början. Island stångades men kom ingen vart. Och så plötsligt låg bollen i nät. FC Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir rullade kontrollerat in 1-0 bakom Carola Söberg i det svenska målet. Matchklockan stod på 26 minuter och det var Islands första avslut på mål i matchen.

Artikel 2014-03-12 14:35

– Idag mår jag lite bättre, vi körde ett test på träningen. Jag skulle egentligen bara köra några passningsövningar, men det kändes så pass bra att vi gick direkt till att köra fyra mot fyra. Men jag är glad, och positiv, säger Rohlin som efter att ha konstaterat att höften inte reagerat på ansträngningen tar plats i den svenska startelvan igen.

Artikel 2014-03-11 21:30

Mycket kretsade kring Linda Sembrant denna eftermiddag. Hon gjorde det svenska ledningsmålet i den första halvleken och orsakade sedan straffen som ledde fram till Japans segermål i slutminuterna.

Artikel 2014-03-10 19:14

Både Kosovare Asllani och Charlotte Rohlin fick smällar under matchen mot USA. Rohlin blev utbytt i halvtid och Asllani fyra minuter in i den andra halvleken. Ingen av dem kommer att spela mot Japan.

Artikel 2014-03-09 21:56

Lotta Schelin hade en tung fotbollsmånad fylld av skador och sjukdomar i bagaget när hon landade i Portugal för Algarve Cup. Väl på plats missade hon premiärmatchen mot Danmark men var tillbaka mot USA. I matchen mot de regerande olympiska mästarna blev Schelin segerskytt och kom ett mål närmare Hanna Ljungbergs målrekord i landslaget.

Artikel 2014-03-09 01:04

Fotboll handlar, i mångt och mycket, om att göra mål. I matchen mot Sverige gjorde USA inte mål. Amy Rodriguez försökte, Abby Wambach fick chansen från straffpunkten men lyckades inte överlista Hedvig Lindahl i det svenska målet. Inhopparen Sarah Hagen hade ett friläge just i slutet av matchen. De regerande olympiska mästarna radade upp chanser. Men USA fick aldrig hål på Sverige.

Artikel 2014-03-08 12:11

Efter att Sverige hade slagit USA på Estadio Municipal da Albufeira var det Tysklands och Kinas tur att mäta sina krafter på samma arena. Inför den samlade damallsvenska tränarkåren visade Tyskland prov på samma sak som USA drygt en timme tidigare – oförmåga att göra mål. Tyskland pressade tillbaka Kina rejält, men bollen studsade antingen fel väg eller så stod Zhang Yue i vägen.

Artikel 2014-03-07 20:58

Sverige fick dels hålla nollan men också näta på en fast situation mot Danmark. Men Pia Sundhage tryckte hårt på något annat när hon tog sig tid att växla några ord med damfotboll.com.
– Det här blev väldigt bra med vårt spelsystem, och jag tror att jag är gladast över Caroline Segers spel, säger Sundhage.

Artikel 2014-03-06 16:27

Från att ha tillbringat ett par försäsonger med landslaget på Cypern flyttades hela turneringen till Algarve på Portugals sydkust.

Artikel 2014-03-04 09:57

Vi backar bandet och tar en titt på historiens vingslag. Före Algarve Cup fanns turneringen Cyprus Cup. Det var oroligheter ett år som gjorde att försäsongsturneringen flyttade till Portugal och det dröjde många år innan Cyprus cup återuppstod och idag spelas samtidigt med Algarve Cup. Till båda återkommer årligen cirka 12 landslag från världen över.

Artikel 2014-03-03 10:08

Den sista matchen i en intensiv turnering började inte lika frenetiskt för svensk del som det sett ut på slutet. Lite problem att få igång spelet från backlinjen, få passningar inom laget innan bollen gick förlorad.

Norge hade liknande bekymmer i passningsspelet men åtminstone den första chansen när Caroline Graham Hansen och Ada Hegerberg samarbetade och

Artikel 2013-03-13 15:15

– Vi brukar alltid spela bra matcher mot Sverige, säger Elise Thorsnes.

Hon har goda minnen från senaste EM när det gäller svenskmöten. I kvartsfinalen i Helsingfors inledde hon målskyttet till den norska 3-1-segern. Norge slog ur underläge men skickade ut Sverige från turneringen.
Minnen som ger trista vibbar men betyder mindre för en testmatch kan man tänka.

Artikel 2013-03-13 08:24

- Det var en fysisk match, det är alltid hårda matcher mot USA som är ett av världens bästa lag. Tufft men kul, sade hon.

Sverige markerade mot USA i matchinledningen med mycket mer än det tidiga målet genom Lisa Dahlkvists strålande spark.

Nilla Fischer tog för sig i mittbacksrollen, täckte stora ytor och tillvaratog alla möjligheter hon hade att sätta sig i respekt.

Artikel 2013-03-11 22:07

Kopparbergs/Göteborgs keeper befinner sig för närvarande i ett skyltfönster. De värsta konkurrenterna om posten som förstamålvakt är borta, Hedvig Lindahl långtidsskadad och Sofia Lundgren med i truppen men indisponibel i Algarve Cup.

Artikel 2013-03-11 22:03