Amanda Ilestedt

I dessa tider är vi alla självutnämnda förbundskaptener. Vi skriker om de vi saknar, och för få gjorda mål, om framtiden och om spelare som kan avgöra matcher. Och just nu sitter vi och känner oss lite avslagna. Det blir lätt så med en mästerskapstrupp utan skrällar att snacka om och och göra storys på.

Artikel 2017-06-21 17:34

– Det har alltid varit min dröm att spela i Bundesliga, säger hon i en kommentar till den tyska klubbens hemsida.

Artikel 2017-06-02 14:00

– Jag har varit igång med träning i några veckor. Först var det varannan dag fotboll, varannan dag rehab och nu är det mer fotboll. Men det går inte att gå från 0 till 100, säger hon till damfotboll.com.

Amanda Ilestedt lämnade landslagssamlingen i Göteborg i januari för en vinter med svårdefinierade skadekänningar, smärta och få träningstimmar.

Artikel 2016-05-08 10:16

Amanda har haft en diskskada i ryggen som besvärat henne i nästan ett halvår och till sist ledde till att hon fick tacka nej till både spel i damlandslaget och i FC Rosengård.
I helgen kunde hon spela sin första tävlingsmatch i FC Rosengårds F19-lag. Att hon ska göra comeback i Damallsvenskan några dagar senare hade Amanda knappt vågat hoppas på.

Artikel 2016-05-04 09:07

Amanda har haft problem med ryggen till och från men vilan under speluppehållet gjorde gott.
– Ja, det har känts rätt skapligt en tid men så fick jag en smäll som tog hårt på ryggslutet här under samlingen som gjorde att det hela eskalerade. Det har gjort rätt ont men nu efter ett par dagar hemma har det lugnat sig lite och beskedet ifrån röntgen var positivt.

Artikel 2016-01-22 12:03

Caroline Seger fick en liten känning i vänster lår under träning. Enligt henne själv ska det inte vara någon fara och hoppas på spel mot Skottland tisdagen den 26 januari.
– Jag kände mig trött i baksida lår. Jag hoppas att jag klev av i tid, sade Caroline Seger i en intervju med Radiosporten.

Artikel 2016-01-20 18:15

– Vi bedömde först att skadan skulle vara en relativt beskedlig historia, men magnetkameraundersökning visade att det finns "blåmärke" i språngbenet och nedre delen av strålbenet. Det gör att man inte vill att hon belastar skadan på ett tag utan att hon tar det lugnt. Det brukar ta ett par veckor innan man är helt återställd, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner till svenskfotboll.se

Artikel 2015-10-24 09:50

– Ovärderlig tid, med tanke på att vi slängde in 4-3-3 mot Moldavien och fick fortsätta mot Polen är det viktigt att vi kan testa vidare vilka spelare som hör ihop, säger hon till damfotboll.com.

Artikel 2015-10-23 16:22

För 26-åriga Freja Hellenberg blir det debut i landslagssammanhang.

Om Amanda Ilestedt kommer att kunna spela mot Danmark är fortfarande inte klart, utan kommer att undersökas vidare.
– De närmaste dagarna kommer utvisa om hon kan spela mot Danmark, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner till landslagets Twitterkonto.

Artikel 2015-10-22 18:16

– Det är absolut de här matcherna man spelar för. Ovissheten och spänningen är inte vardagsmat men ändå något att se fram emot och att minnas, oavsett hur det går, säger Amanda till damfotboll.com

Fram till uppehållet för fotbolls-VM hade ni tagit full pott, 21 poäng på sju matcher inklusive 2-1 hemma mot guldkonkurrenten Eskilstuna och kunde gå till allsvensk pausvila fem poängs försprång.

Artikel 2015-10-18 08:47

– Det är klart att jag är besviken att jag inte fick spela, säger hon.

Damfotboll.com hejdade mittbacken i de sista stegen från spelargången till bussen, mot hotellet och i slutändan från Göteborg.

Amanda Ilestedt tillhör den här gången reservernas skara. Att stanna och svara på frågor är valfritt för dem som inte spelat.

Artikel 2015-09-24 13:20

Amanda Ilestedt kommenterar förlängningen i ett pressmeddelande:
– Det känns fantastiskt säger Amanda. Jag har varit här i sex säsonger och stormtrivs med allt. Här finns en av Europas mest proffsiga miljöer för kvinnliga fotbollsspelare och jag känner att jag verkligen kan utvecklas här.

Även sportchef Therese Sjögran är förstås nöjd:

Artikel 2015-08-21 19:07

Främst problematiken kring Emma Berglund oroar inför Sveriges andra gruppspelsmatch.
– Det är två matcher som hon har klivit av på grund av lår och vader och det är inget bra. Det handlar dessutom om en innerback, säger Lilie Persson.

Artikel 2015-06-12 09:01

Förbundskapten Pia Sundhages val faller på FC Rosengårds back Amanda Ilestedt, istället för en mera uttalad offensiv mittfältare som "Kosse" representerar.

Även Elin Rubensson, Rosengård, har tvingats lämna återbud. Hon har fortfarande sviter av en hjärnskakning. Kristianstad DFF:s Mia Carlsson ersätter.

Sverige möter Kanada i två landskamper den 24 och 26 november i Los Angeles.

Artikel 2014-11-15 16:54

Den tudelade åttondelsfinalen i Champions League väntar, Fortuna Hjörring har anlänt till en höstljummet Malmö. Staden där invånarna nyss samlades i tusental för att hylla sina fotbollshjältar för dubbla seriesegrar men inte sett gulddamerna i aktion på tre veckor.
– Vi har väntat på den här matchen ett tag, säger Amanda Ilestedt.

Artikel 2014-11-07 19:40

Mittbacken Ilestedt fick abrupt avbryta landslagets 100 minuter långa pass:
– Det blev lite kortare än vad jag tänkt mig, det högg till i framsidan, säger hon själv och vågar sig inte på prognoser om det hotar hennes medverkan på torsdag.

Inte heller läkaren Mats Börjesson kunde ge något säkert svar direkt efteråt.

Artikel 2014-08-19 14:55

Amanda var uttagen till U23-landslagets trupp som möter Finlands U20 borta 7 maj. Eventuell ersättare i den truppen meddelas senare.

- Amanda har inlett säsongen bra och borde komma till Växjö med bra självförtroende, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson till svensk fotboll.se.

Artikel 2014-04-25 17:22

Nilla Fischer har lämnat återbud på grund av personliga skäl och Jessica Samuelsson på grund av skada. Mia Carlsson ersätter för Nilla Fischer och Amanda Ilestedt för Jessica Samuelsson.
Förbundskapten Pia Sundhage säger så här till svenskfotboll.se.

Artikel 2014-04-01 11:10

- Det ska bli så häftigt, verkligen ett världslag och en värdemätare för oss också att se var vi ligger, sade Amanda Ilestedt.

Mer än tre veckor återstår innan Malmö går i clinch med topplaget. En välkommen tid till förberedelser, mittbacken Ilestedt har bland annat gott om mål att studera från Wolfsburgs framfart i höstens inledande Champions League-matcher.

Artikel 2013-10-16 21:56

Antonia Göransson, som till vardags spelar i Tyskland för Turbine Potsdam, gick från pigg till att sitta och hänga en aning. Trött?
– Nej, väntar bara att presskonferensen ska ta slut så att man kan komma igång med träningen, skrattar hon och Amanda Ilestedt och Elin Rubensson hänger på.

Har ni snackat mycket om sommarens EM i din tyska klubb?

Artikel 2013-09-17 22:27