Carola Söberg

Det blev en kassaskåpssäker seger för FC Rosengård som tog kommandot direkt. KF Örebro fick ägna sig med att jaga boll i en match som helt styrdes av mästarlaget. som försökte hålla igång bollen för att få upp tempot men som också lockades till allt för många små misstag när motståndet blev för lätt.

Artikel 2016-06-11 17:42

Hon deltog inte i elitmålvaktslägret på Bosön för en tid sedan.

Längre bakåt hittar man en anledning till Carolas beslut i uttagningen till Sveriges EM-kvalmatch mot Danmark i Göteborg. Då valde förbundskapten Pia Sundhage två andra reserver bakom Hedvig Lindahl.

Artikel 2015-12-04 13:34

Medan Rosengårds nyförvärv Natasa Andonova tagit damallsvenskan med storm och prickat in ett par läckra frisparkar under hösten så har seriens kanske största stjärna gått skadad. Och hållit sig utanför höstens målprotokoll. Men för två veckor sedan, när Mallbacken gästade Malmö IP klev en skadefri Marta återigen in i rollen som målgörare, matchvinnare och frisparksskytt.

Artikel 2015-09-05 11:29

– Det är jätteviktigt att få minuter, kontinuerliga minuter dessutom, säger hon.

Carola Söberg kom till turneringen som landslagets målvaktsval under senhösten och vintern. Rutinerad men ofta förbisedd i landslaget, bakom namn som Kristin Hammarström, Sofia Lundgren och Hedvig Lindahl.
Den sistnämnda kom också till Algarve och tog plats direkt mellan stolparna i sin comeback i blågult.

Artikel 2015-03-12 14:58

– Hon har lite pollenallergi och kände av det i värmen. Ingen fara, hon är fit for fight redan nu, meddelade han efteråt.

Målvaktsbekymren som redan gjort sig påminda med Hedvig Lindahls fingerskada ser därmed inte ut att förvärras. Lindahls svullna långfinger bedöms dag för dag av det medicinska teamet.

Artikel 2015-03-08 18:49

Precis som inför EM på hemmaplan för två år sedan har Pia Sundhage haft en målvaktsproblem på halsen i uppladdningen inför VM. Hedvig Lindahl har rehabtränat, Carola Söberg letat ny klubb och Kristin Hammarström har funderat på comeback.

Artikel 2015-02-25 11:41

- Det känns jättekul att komma till Örebro, och jag ska göra allt för att vi ska kunna slåss om SM-guldet 2015. Det känns som Örebro har något riktigt bra på gång, säger Carola i ett pressmeddelande från KIF Örebro.

- Carola är en reaktionssnabb och placeringssäker målvakt med lång erfarenhet på elitnivå, tillägger tränare Rickard Nilsson.

Artikel 2014-12-29 15:53

Tillsammans med Lisa Klinga, även hon före detta Tyresö-spelare, har Carola skrivit kontrakt året ut, meddelar den norska klubben på sin hemsida. Det kan bli debut redan på onsdagen i en cupmatch.
Tillsammans med Lisa Dahlkvist som nyligen också gick till Avaldsnes bildar de en svensktrio med Tyresö-rötter.

Artikel 2014-08-06 08:58

Lisa Klinga och Carola Söberg, så heter Avaldsnes senaste nyförvärv. Båda spelarna spelade från start i Champions League-finalen i slutet av maj. Nu väljer de alltså att fortsätta karriären i Norge.

- Klinga är back och kantspelare, Söberg är svensk landslagsmålvakt. Planen är att de anländer på fredag, säger Avaldsnes sportchef Arne Utvik till den norska tidningen Hagesunds Avis.

Artikel 2014-07-24 12:53

Hedvig Lindahl kände sig hängig redan i går kväll. I samråd med landslagets läkare, Yelverton Tegner, togs beslutet att vila henne.
- Hon har isolerats från laget och spelar inte. Känns inte kroppen 100 procent ska man inte vara med i ett landslag, säger Yelverton till svenskfotboll.se.

I övrigt är truppen intakt och redo för matchen om tredjeplatsen i Algarve Cup.

Artikel 2014-03-12 11:42

Carola Söberg har varit en stabil målvakt i såväl Umeå IK som Tyresö FF. Hon har vunnit SM-guld med båda klubbarna. Trots det har hon aldrig blivit speciellt omsnackad, än mindre en del av landslaget. Men efter att Söberg gjort en bra höst i Tyresö har hon nu fått chansen att visa framfötterna under flera landslagsläger. Söberg utmanar om en plats i EM-truppen.

Artikel 2013-02-27 15:18

Hon snuvade såväl Anja Mittag som Elin Rubensson på mål, SM-guld och matchhjälterollen. Till slut stod Söberg där. I ett hav av lyckliga Tyresö-kamrater och var matchhjälte. Vi tog ett snack med Carola Söberg..
– Det känns helt fantastiskt, vi har jobbat så himla hårt för det här och nu äntligen får vi vinna någonting. Det känns hur bra som helst, säger Söberg och ler från öra till öra.

Artikel 2012-11-04 18:13

- Jag tycker att det ska bli väldigt spännande, det är ett sjukt bra motstånd, säger Tyresö-målvakten Carola Söberg till damfotboll.com.

Några lag som stått för positiva överraskningar i seriestarten är med och hugger i toppen. Både Kristianstad och Umeå har bjudit till mer än vad man trott, drivit bollen framgångsrikt från försvar till anfall.

Artikel 2011-05-07 09:40