DBU

Landskampen skulle ha spelats på fredag, en revanschmatch med danskt perspektiv mot guldlaget Nederländerna.

På grund av konflikten, där parterna under mer än sex månader försökt men inte lyckats få till ett nytt avtal går nu alla miste om en match på bästa sändningstid i TV.

Knäckfrågan, om spelarna ska betraktas som anställda av förbundet när de är iväg på samlingar är fortsatt olöst.

Artikel 2017-09-12 09:30

För exakt en månad sedan vann Danmark silver på ett imponerade sätt i EM. Arbetet med att göra landslaget ännu starkare på sikt går dock trögt.
– På dagens (tisdagens, journ. anm.) möte avvisade spelarföreningen at förlänga de nuvarande avtalet till det planerade mötet om ett par veckor, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Høyer till förbundets hemsida.

Artikel 2017-09-06 09:00

Mette Bach Kjær sitter i Dansk Boldspil Unions styrelse och är ordförande för dam- och flickfotboll i förbundet. I en artikel i tidningen Politiken uttrycker hon målet att fördubbla antalet flick- och damspelare fram till 2025, och lyfter fram ett praktiskt exempel på hur idrotten bättre kan anpassas till kvinnliga idrottares önskemål.

Artikel 2016-03-11 11:12

Idén bakom är att kombinera de direkta hälsoeffekterna av att spela fotboll i 11-12-årsåldern, då barn är som mest mottagliga, med att samtidigt lära sig friskvård och undgå svårare sjukdomar.
Projektet lanserades vid VM i Sydafrika 2010 och ska nu tillämpas efter europeiska förhållanden.

Artikel 2015-05-27 11:59

– Vi ligger i förhandlingar med Dansk Boldspil-Union (DBU)och jag hoppas att vi kommer till en lösning inom kort. Både dam- och herrlandslag har landskamper inplanerade och mot så bra motstånd som Sverige (herrarna USA) så ställer man inte upp med ett juniorlag, då ställer man hellre in.

Artikel 2015-03-19 16:12