Emma Berglund

Om uppgifterna stämmer öppnar CL-finalisten PSG sin välfyllda plånbok och köper loss Berglund från ett gällande kontrakt mitt under säsongen.

Ingen ovanlighet när det gäller Malmöklubben, spelarstallet i det svenska storlaget finns i blickfånget för många av de tunga aktörerna på fotbollskartan.

Artikel 2017-06-27 07:45

Det blev en kassaskåpssäker seger för FC Rosengård som tog kommandot direkt. KF Örebro fick ägna sig med att jaga boll i en match som helt styrdes av mästarlaget. som försökte hålla igång bollen för att få upp tempot men som också lockades till allt för många små misstag när motståndet blev för lätt.

Artikel 2016-06-11 17:42

Ytterligare en svenska återfinns och det är Nilla Fischer.

Målvakter
Sarah Bouhaddi (Lyon)
Sandra Paños (Barcelona)

Backar
Emma Berglund (Rosengård)
Wendie Renard (Lyon)
Amel Majri (Lyon)
Griedge M'bock Bathy (Lyon)
Nilla Fischer (Wolfsburg)
Pauline Bremer (Lyon)

Mittfältare
Simone Laudehr (FFC Frankfurt)
Saki Kumagai (Lyon)
Camille Abily (Lyon)

Artikel 2016-05-31 20:38

– Förhoppningvis kan vi upprepa spelet mot Linköping som vi hade i Supercupen. Vi hade ett bra försvar, de fick jaga och hade det psykiskt jobbigt, säger hon inför söndagens seriefinal.

Hittills har de regerande mästarna lyckats med utmaningen. Ladda lika mycket varje vecka, utan att låta serielunken ta över matchdagarna. Bygga bakifrån och sätta spelidén redan i början av säsongen.

Artikel 2016-05-28 09:45

– Ja, vi har bestämt att jag ska ta det lugnt ett par dagar till så det blir till att se den matchen från sidan. I övrigt känns det ganska bra just nu och jag kan säga att jag är mycket glad att jag var så förnuftig och klev av direkt när jag fick lite känning i matchen mot Djurgården, berättar Emma för damfotboll.com.

Artikel 2016-04-27 14:28

– Just nu känner jag mig bara fräsch, jag var redo redan till första matchen, säger hon.

Artikel 2016-03-04 22:41

– Det är inte speciellt kul att avsluta med att bara spela igenom matchen. Vi vill gå vidare för att vi gjort det jäkligt bra, säger Emma Berglund.

Åttondelen har knappast konturerna av en het drabbning. Därmed inte sagt att det inte skulle kunna bränna till under novemberkvällen.

Artikel 2015-11-19 13:33

– Det som känns idag är en riktig lagkänsla, sade Emma Berglund.

Mittbacken hittade lyckade defensiva insatser på många håll, berömde hemjobbet som gjorde tillvaron enklare för själva backlinjen.

Artikel 2015-10-18 19:28

På söndag spelas merparten av matcherna i den näst sista omgången av Damallsvenskan. Fyra lag kan vinna serien. Ett av lagen, som inte har det i egna händer men är van vinnare är FC Rosengård. Damfotboll.com har pratat med en numera Malmö-bo som är ovan i situationen och som upplever sin första guldstrid i Skåne - landslagsbacken Emma Berglund.

Artikel 2015-10-10 10:58

Årets guldfavorit har haft det trögt efter VM och något förvånansvärt tappat poäng mot bottenlaget Mallbacken, förlorat tre poäng mot toppkonkurrenten Linköping samt spelat oavgjort mot Kopparbergs/Göteborgs FC. I dagsläget har den tillspetsade toppstriden gett en bra skjuts i intresset för Damallsvenskan och toppmötet kan mycket väl komma att bli en av de absoluta höjdpunkterna i årets serie.

Artikel 2015-08-05 08:07

Självklart är vi nyfikna på hur det står till med Emma Berglunds skada och om hon tror att hon kan spela på lördag?

Artikel 2015-03-26 22:00

. Därmed blev lagkaptensrollen i UIK tillfälligt vakant.
Nu har tränaren Maria Bergkvist utsett nyalagkapten och valet föll på rutinerade mittbacken Lisa Lantz som gör sin andra säsong i klubben.
– För mig var det ett självklart val, säger ”Berka” och förklarar vidare utnämningen.

Artikel 2015-03-26 18:11

För Emma Berglund handlar dagarna i Portugal om att få nyttiga genomkörare i kroppen, men också om att söka positiva signaler. Samarbetet i försvarslinjen måste fungera när VM drar igång om tre månader.
– Mot Kina jobbade vi bra ihop. Det kändes klockrent, vi höll oss till vad vi hade bestämt oss för innan, säger hon.

Artikel 2015-03-11 10:18

Under EM på hemmaplan utgjordes mittbackparet av Charlotte Rohlin och Nilla Fischer. Både Linda Sembrant och Emma Berglund var tvungna att ge upp EM-drömmen på grund av korsbandsskador. Nu är de tillbaka, precis som nämnda Rohlin som dragits med skador under 2014. Alla de tre kan ingå i ett svensk mittbackslås som ska jaga framgångar i VM.

Artikel 2015-02-23 10:23

Det var när Göteborg spelade träningsmatch mot Kungsbacka DFF som mittbacken Beata Kollmats skadade sig. Hon kom fel i en situation och fick lämna matchen med knäsmärtor.

Några dagar efter matchen, när svullnaden lagt sig och man kunde undersöka knäet som man konstaterade att korsbandet var av. Det innebär normalt sett mellan sex månader och ett år av rehabilitering.

Artikel 2015-02-15 12:32

– FC Rosengård har med sin organisation och starka trupp alltid varit ett alternativ för mig! Deras sätt att spela fotboll passar mig och jag ser fram emot
utmaningen med att spela in mig i ett nytt lag med allt det innebär. Jag delar deras visioner och målsättningar och ser fram emot att dra igång träningen med laget i
januari, säger Emma Berglund i pressmeddelandet från FC Rosengård.

Artikel 2014-12-11 13:09

– Omställningarna blir viktiga. Att slå om från tajt försvar och blomma ut, komma med fart mot deras backlinje, säger Emma Berglund.

Sensommaren vägrar släppa sitt grepp om Göteborg, där VM-kvalets avrundning och stormatch närmar sig. Medan Gamla Ullevis konstgräs är fixt och färdigt för att ta emot de två topplagen gror matchplanerna för fullt på andra håll.

Artikel 2014-09-16 09:29

– Det är matcher man behöver för att veta på vilken nivå man ligger och vilken form man har, säger hon.

Samtidigt som Emma Berglund uttrycker glädje över de rätt handfasta förhoppningarna på att ingå i startelvan igen kommer toppmötet i VM-kvalet bara närmare och närmare.

Dan före dan berättar Pia Sundhage om fyra bra träningar på skotsk mark.

Artikel 2014-06-13 15:41

Efter en betryggande 4-0 vinst borta på en minst sagt usel plan blir det betydligt bättre yttre förutsättningar i returmötet mot Nordirland.

Målvakter
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF, Carola Söberg, Tyresö FF

Backar

Artikel 2014-04-22 13:23

Emma var dessutom nära att göra mål under sitt inhopp i andra halvlek. Då ledde UIK redan med 3-0 efter två inledande mål av Linnea Åberg och ett av Nikolina Lundin Lundström. Unga spelare fick nu chansen när inte mindre än fem UIK:are var borta för landslagsuppdrag.

Artikel 2014-03-08 20:03