Gaelle Enganamouit

– Oavsett vilket kommer hon att bli borta länge om jag har förstått det rätt. Vare sig det är skadat eller helt av, säger Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes till Radiosporten
Mycket pekar alltså på att fjolårets skyttedrottning i Damallsvenskan för Eskilstuna United bara fick spela en timme i årets serie för FC Rosengård.

Artikel 2016-04-18 19:30

FFC Frankfurt-fansen anklagas för att ha fällt nedsättande och rasistiska tillrop under matchen i UEFA Women´s Champions-Leaguekvartsfinalen på onsdagkvällen.
Domare Carina Vitulano skriver i sin matchrapport att hon avbröt matchen i 70:e spelminuten och uppmanade speakern att säga till publiken att upphöra med "apvrålen" gentemot Enganamouit. Även åt Marta visslade och buade hemmafansen.

Artikel 2016-03-31 18:35

Carina Vitulano gick för prata med matchdelegaten för att få stopp på ropen från läktaren och en stund senare ropade arenaspeakern ut en uppmaning om att rasism inte hör hemma inom fotbollen, rapporterar Sydsvenskan.

Ropen riktades främst mot Enganamouit.

Artikel 2016-03-31 06:58

Många var nyfikna på de nya spelarna i FC Rosengård och till en början fick de stifta bekantskap med Ellie Masar och Lieke Martens som höll till på vänsterkanten i den startelva som var en blandning av nytt, ungt och rutinerat.

Matchen spelades i 3 x 30 minuter och trots vinterkylan (minus 5 grader och vindstilla) syntes både spelglädje och skapligt tempo i matchen.

Artikel 2016-01-16 17:33

Öviga nominerade i damklassen var Gabrielle Onguéné, Kamerun, Ngozi Ebere, Nigeria, N'rehy Tia Ines, Elfenbenskusten och Portia Boakye, Ghana.
Men det blev alltså Gaëlle som fick stiga upp på scenen vid Afrikas Fotbollsunions gala som hölls i i Nigerias huvudstad Abuja på torsdagkvällen och hålla tacktal:

Artikel 2016-01-08 16:59

Kontraktet är på 2 år.

– Det är en forwardstyp som vi lite har saknat sedan Anja Mittag försvann, säger sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande från FC Rosengård

– Gaëlle är en target som är bra i boxen och som producerat mycket mål under året som gått. En jättebra spelare, vi är förstås glada över att hon kom hit.

Se mer om övergångar under Silly Season - Damallsvenskan.

Artikel 2015-11-04 14:58

Klubben gick ut med ett rakt pressmeddelande att tränaren Viktor Eriksson slutar efter den här säsongen Spelarna hade han själv informerat i förväg.
Anledningarna behåller han för sig själv tills jobbet är klart. Han hade nog helst sett att också nyheten fått vänta till dess, men den förekom ryktesspridning. Det var bra.

Artikel 2015-10-07 11:44

Gaelle Enganamouit gjorde matchens första mål i den första halvlekenoch idag var det väldigt mycket som handlade om Enganamouit.
Några minunter före 1-0-målet, som kom i den 12:e minuten, hade Enganamouit lyckats skadeskjuta båda Vittsjös mittbackar – Ifeoma Dieke och Shelina Zadorsky – och det var bara Dieke som hunnit in på planen när den kamerunska anfallaren skickade in 1-0.

Artikel 2015-09-06 18:53

Det kunde blivit mycket större siffror om inte AIK-målvakten Britta Elsert Gynning åter gjort en bra match.

Första avslutet mot mål i matchen hade AIK genom Filippa Angeldahl. Annars var det nästan spel mot ett mål hela matchen. Innan första målet kom, hade både Enganamouit själv och Malin Diaz Pettersson testat målvaktenElsert Gynning.

Artikel 2015-08-31 22:14

I tjugo minuter hade hemmalaget Umeå IK ett visst grepp om matchen mot Eskilstuna United men ett mål kan betyda mycket. En snabb omställning vid ett inkast gav Olivia Schough yta på högerkanten. Hon drog ner på kanten och slog snett inåt-bakåt till lagets speciella måskytt Gaelle Enganamouit, som kom perfekt för att stöta in ledningsmålet bakom Tove Enblom i Umeå-målet.

Artikel 2015-08-16 18:35

Förutsättningarna inför avspark mellan Eskilstuna United och Hammarby var glasklara. Hemmalaget skulle gå upp i serieledning om man lyckades bärga tre poäng. Bortalaget skulle vid en seger lämna bottenträsket och öka avståndet till jagande Mallbacken.
Det blev Eskilstuna som fick jubla efter slutsignalen. Mycket tack vare den kamerunska VM-anfallaren Gaelle Enganamouit.

Artikel 2015-07-27 21:34

Japan gjorde sina båda mål inom loppet av matchens första 17 minuter genom Aya Sameshima och Yuika Sagasawa. Den förra slog även hörnan som den senare nickade i mål till 2-0.
När Ajara Nchout reducerade för Kamerun i 90:e minuten hade Japan inte släppt in något mål i matcher de senaste 369 minuterna.

Artikel 2015-06-13 07:30

En av dem satte Gaelle.
I mitten av andra halvlek drog Ecuadors lagkapten Ligia Moreira på sig VM-slutspelets första röda kort när hon skulle stoppa Gaelles väg mot mål.
Gaelle Enganamouit var det självklara valet när matchens lirare skulle premieras efteråt.

Artikel 2015-06-09 04:13

Hon kom till United inför säsongen 2014 från spel i serbiska ligan och Spartak Subotica. Under debutsäsongen i United och Damallsvenskan har det blivit fem mål på
18 matcher för forwarden.
Gaelle Enganamouit om kontraktsförlängningen med United:

Artikel 2014-10-07 15:40

Tidigare i veckan blev det klart att den kanadensiska backen/mittfältaren Allysha Chapman förstärker United.
Gaelle Enganamouit kommer närmast från den serbiska ligamästarlaget Spartak Subotica där hon blivit dubbla liga- och cupmästare under två säsonger samt spelat UEFA Women’s Champions League.

Artikel 2013-12-12 15:57