Kristin Hammarström

– Vår ordinarie målvakt Loes Geurts har haft problem med en hjärnskakning under de senaste veckorna, säger sportchefen Lasse Svensson. Vi hoppas så klart att hon snart kan vara tillbaka.
– Men fram till dess har Kristin Hammarström lovat att hjälpa oss, som backup till Fanny Lund. Det är stort av "Krisse" att ställa upp för oss i den här situationen.

Artikel 2015-07-27 09:10

- En otrolig förstärkning på ledarsidan och ett fantastiskt stöd för våra unga målvakter som nu kommer att kunna få den utveckling som gör att dom kan utvecklas och bli så bra som det bara går. Kristins vision är också att andra målvakter i och runt Örebro ska kunna dra nytta av hennes erfarenheter och då vara med på hennes träningspass, skriver Rynninge IKs hemsida.

Artikel 2015-01-22 08:47

En bra lösning på nära håll för KIF Örebro, årets tvåa i Damallsvenskan. Ett stort avbräck väntar dock då den kanadensiska målvakten Stephanie Labbé under våren vara upptagen av förberedelserna inför VM på hemmaplan i Kanada, och knappast kommer att vara tillgänglig för en fortsättning i Örebro.
Damfotboll.com ringde upp Kristin som berättar hur tankarna går:

Artikel 2014-12-04 08:27

Det sistnämnda överraskar mest. Tvillingsystrarna Kristin och Marie Hammarström har beslutat sig för att lägga målvaktshandskar respektive skor på hyllan 31 år unga.

Det förklarar värvningen av Loes Geurts, Hollands landslagsmålvakt som lämnar Vittsjö GIK. Hennes landsmaninna Manon Melis´ beslut blev definitivt när LdB FC Malmö slogs ut ur UEFA Women´s Champions League.

Artikel 2013-11-15 15:39

- Det är otroligt tungt och jobbigt, man har ju gråten i halsen hela tiden, svårt att förklara hur det känns, sade Charlotte Rohlin.

Artikel 2013-07-24 23:29

Under den mest hektiska veckan för året kryllar Marstrand av idrottskändisar. OS-guldmedaljören Fredrik Lööf gav en snabb kurs i seglingens ABC på en taktiktavla vitt skild från den Pia Sundhage använder för att bygga upp sin spelidé.

Artikel 2013-07-05 15:50

Kopparbergs/Göteborgs keeper befinner sig för närvarande i ett skyltfönster. De värsta konkurrenterna om posten som förstamålvakt är borta, Hedvig Lindahl långtidsskadad och Sofia Lundgren med i truppen men indisponibel i Algarve Cup.

Artikel 2013-03-11 22:03

I nästa vecka ska läkare Leif Svärd undersöka Sara och då även bestämma operationstid, skriver Kopparbergs/Göteborgs hemsida.

Landslagsuttagna målvakten Kristin Hammarström fick också avbryta matchen mot Piteå. Troligtvis fick hon en lättare hjärnskakning, har fortfarande ont i nacke och rygg men hoppas bli spelklar till söndagens match mot Djurgården i Stockholm.

Artikel 2012-09-05 09:24

Det är dags för Kopparbergs Göteborg FC att ta sig an Linköping i damallsvenskan. I det femte avsnittet av Studio KGFC träffar vi matchens profil Mimmi Löfwenius och i studion gästas vi av Kristin Hammarström.

Videoklipp 2012-05-22 08:47

Inte mindre än 12 gånger kunde hon hålla nollan i årets serie. Endast Tyresös Carola Söberg kom i närhet av den bedriften.

Grattis Kristin, nu är det en match kvar för er, hur ser du tillbaka på din och Göteborgs säsong?

Artikel 2011-11-08 00:16

– Det känns jättehärligt att vara utvald, säger Kristin Hammarström, en av VM–truppens tre målvakter, till damfotboll.com.

Kan du jämföra ögonblicket när du fick beskedet med någon annan upplevelse i din idrottskarriär?

Artikel 2011-06-20 16:50

Det bekräftar den i år damlandslagsdebuterande målvakten för Nerikes Allehanda. Därmed kommer Kristin att ansluta till en trio f d klubbkamrater från KIF Örebro, Stina Segerström, Lisa Dahlkvist och Caroline Näfver som redan spelat in sig i Kopparbergs/Göteborg. - Fattas bara Kristins tvillingsyster Marie, men därom är inget känt ännu.

Artikel 2010-11-15 17:33

Sofia, 28 år, en av Sveriges mest meriterade målvakter. Hon har sex SM-guld, fem för Umeå IK, ett för Linköpings FC, och är tvåfaldig vinnare av Uefa Women´s Cup med Umeå IK. Trots meriterna har hon aldrig riktigt utmanat som förstamålvakt i landslaget. Men hon har inte gett upp hoppet.

Jörgen Petersson, tränare i Linköpings FC kommenterar:

Artikel 2010-03-29 21:39