landslaget

För två år sedan skadade sig förra Piteå-spelaren Emilia Appelqvist yttre menisken. Då ansåg man att skadan var så liten att en operation inte var nödvändig utan kunde hållas i schack med rehabträning.
Emilia som numera spelar i Djurgårdens IF berättar:

Artikel 2016-05-17 12:29

Förbundet erkänner inte Spelarföreningen som avtalspart utan endast som rådgivare till spelarna och därför vill DBU ingå direktavtal med dessa - var och en. Avsikten är att profilera damlandslaget likvärdigt med herrarna, förklaras i brevet. Det bifogade avtalet ska undertecknas och returneras senast den 12 mars "då vi annars tvingas bortse från dig i damlandslaget första halvåret 2015."

Artikel 2015-02-19 17:48

Överraskningar, skrällar, tårar och glädje. Säsongen 2014 har bjudit på mycket. Vi börjar vid glädjen i Malmö. Den glädje som klubben, trots nytt namn, börjat vänja sig vid.

FC Rosengård vann SM igen. Ganska ohotat, det var mer fajt om andraplatsen – vi återkommer till det och tittar istället närmare på vissa delar av det lag som vann SM-guld, och nu mera är Sveriges mesta mästare.

Artikel 2014-12-30 23:58

Att Tyresö FF AB skulle mäkta att hitta runt 9 miljoner för att undvika konkursen såg omöjligt ut, lika omöjligt som att man, enligt undertecknad, skulle klara av att fullfölja spel i Damallsvenskan. Jag tippade Tyresö sist i tabellen till mångas förvåning men jag fick rätt. Visst var laget för bra för att hamna sist rent fotbollsmässigt men nu handlade det om något annat – pengar.

Artikel 2014-06-14 10:21

23 spelare anländer till Glasgow. Alltifrån nyblivna ligamästare (Nilla Fischer) och cupvinnare (Lotta Schelin) via de som nyss inlett sin landslagskarriär på högsta nivå (Magdalena Ericsson, en landskamp & Malin Diaz, två landskamper) till ett par som närmar sig jubileum (Hedvig Lindahl, 97 landskamper & Therese Sjögran, 193).

Artikel 2014-06-10 08:03

Pionjäranda och obändig vilja lade grunden. Med EM-guldet flyttade Sveriges damfotboll fram positionerna åtskilliga steg. Även om det funnits svackor under åren har inget kunnat tas ifrån hjälte-generationens bragd som utfördes "i vanskligt läge" som det högtidligt brukar heta.

Artikel 2014-05-27 07:45

I början av april åker det svenska landslaget till Nordirland för att plocka hem ytterligare tre poäng i jakten på en VM-biljett. Att Sverige, med åtta gjorda mål och noll insläppta hittills i kvalet, är favoriter råder det ingen tvekan om. Nordirland har hittills inte lyckats göra mål i kvalet till VM i Kanada och Sverige slåss och slutsegern i gruppen.

Artikel 2014-03-17 19:50

Damlandslaget möter Brasilien på Söderstadion den 19 juni. Matchen är den sista innan den svenska EM-truppen spikas.
Förbundskapten ger de båda 95:orna Marija Banusic och Lina Hurtig en sista-minuten-chans att slå sig in i EM-truppen.
– Kan Norge så kan vi. Två unga spelare som får chansen fem i tolv att visa framfötterna även i landslagssammanhang. Dom bryter mönstret, säger Pia Sundhage.

Artikel 2013-06-05 18:05

Den Andra Sporten

Artikel 2013-05-27 14:03

När damfotboll.com påpekar att vi har iakttagit att det är främst henne tjejerna vill ha en autograf av är hon som vanligt ödmjuk och svarar:
– Jag vet inte, jag skriver till dem som vill ha.

Och det är verkligen sant. Lotta Schelin gör entré precis som alla andra och hon verkar inte tänka så mycket på att det är just hon man vill prata med, just hon som ungdomar vill synas med.

Artikel 2013-02-15 12:41

– Självklart hade jag hoppet om en landslagsplats, det har väl alla som håller på med fotboll på den här nivån, säger Antonia till damfotboll.com.

Det är ju VM-år och då måste väl också en plats i VM-truppen hägra?

Artikel 2011-01-06 14:46

Imorgon möter Sverige grannarna Danmark i kvalet till VM. Ni liksom jag vet att matchen egentligen inte är avgörande för om Sverige spelar i VM nästa år eller inte. Förlorar de blir vägen till Tyskland en aning längre – men alla vägar leder till VM och Sverige kommer att gå till mästerskapet i Tyskland. Ändå vill jag påstå att en förlust mot Danmark vore förödande.

Blogginlägg 2010-09-14 18:10

I dagarna drar Algarve Cup igång. Utskällda och ifrågasatta Algarve Cup. Jag tänker inte skälla ut eller ifrågasätta turneringen i Portugal. För jag älskar den och det ända jag är sne på är att den inte visas i någon kanal jag kan knappa in på min TV (att jag inte äger någon tv hör inte till saken). Annars är Algarve Cup mitt sportlovs höjdpunkt, uppsalaresan och vasaloppet får ursäkta.

Blogginlägg 2010-02-22 13:05