Lieke Martens

– Vi här i Holland har kämpat så hårt för att komma närmare toppen. Nu vinner vi mot ett topplag, det är otroligt stort för oss, sade Lieke Martens.

Artikel 2017-07-29 23:37

– För mig är det jättespeciellt, jag har haft en underbar tid i Sverige, så fina människor och lagkamrater som gjort allt för mig, säger hon.

Svenskan satt nästan perfekt efter få månader av Lieke Martens tre och ett halvt år i Kopparbergs/Göteborg och Rosengård.

Nu är hon beredd att lämna för Barcelona, en resa återstår till hennes före detta hemmaplan i Malmö.

Artikel 2017-07-27 19:30

– Hon är en av de mest intressanta spelarna i Europa i dag, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Sportchefen ger ingen signal om hur hett spåret är när tidningen placerar klubbens hetaste offensiva kraft under våren i läge att lämna.

Att Martens spel, sedan 2014 i svenska klubbar och allt mer uppmärksammat internationellt, får ögonen på sig är knappast en överraskning.

Artikel 2017-06-27 14:40

Säkert men inte överlägset. Vittsjö vilade halva startuppställningen från Eskilstuna-matchen. Mot den bakgrunden gjorde Vittsjö en stark insats.
Det hade behövts att Linda Sällström satt någon av matchens första målchanser för att skaka mästarna.

Rosengårds 1-0 kom efter ett uppspel längs vänsterkanten , inlägg av Ali Riley mot bortre stolpen där Iina Salmi mötte med pannan.

Artikel 2016-04-27 21:35

Lieke Martens har spelat i två säsonger för Kopparbergs/Göteborg och är nu den andra holländskan som lämnar laget inför kommande säsong. Tidigare har också malmökända Manon Melis slutat för att flytta hem.

Lieke Martens och Manon Melis redovisas utan klubb i Hollands landslagstrupp som tagits ut inför en match mot Brasilien kommande söndag.

Artikel 2015-11-23 09:51

Inledningsvis gick funderingarna på om Hammarby skulle klara att segla vidare på den relativa framgång man får tillmätas efter poängen senast mot Linköpings FC? Och skulle Kopparbergs Göteborgs FC (KGFC) lyckas hämta sig efter käftsmällen och förlusten borta mot Kristianstad med hela 3-1?

Artikel 2015-05-03 17:29

– Jag tänker ofta på det. Alla träningar, alla övningar vi gör i Göteborg har jag med mig till landslaget, säger hon.

Klubblaget drog nytta av hennes spelsinne och skottstyrka redan i premiären. Martens lämnade vänsterkanten, tog sig in i banan och skickade iväg med ett vaket tillslag på Skytteholms IP.
– Jag såg att målvakten stod lite utanför målet, bara att skjuta i långa hörnet.

Artikel 2015-04-24 08:31

Förbundskapten Anna Signeul som lyft skotsk damfotboll i kragen och fått alla fans att ens börja tänka på slutrunda välkomnade Lisa Evans tillbaka i landslagströjan efter skada.

En viktig comeback, inte minst mentalt. Skottland hade tre raka segrar i träningsmatcher, alla i Cyprus Cup, mot lördagens motståndare. I våras låg just Evans hattrick bakom 4-3.

Artikel 2014-10-25 20:25

Lieke Martens kom från tyska Duisburg inför säsongen som en av tre holländska spelare. Manon Melis och Loes Geurts var redan etablerade stjärnor i sina lag innan de skrev på för KGFC, medan Lieka var mer okänd.

Artikel 2014-09-06 17:08

Vi snackar med Lieke Martens efter hennes och lagets strålande insats i segermatchen mot Kristianstad senast. Dessutom möter ni Kathlene Fernström och Stefan Rehn som tycker till om de kommande motståndarna Linköping.

Videoklipp 2014-04-25 11:43

Flertalet av fjolårets profiler har lämnat laget. Tvillingarna Kristin och Marie Hammarström som tillhörde nyckelspelarna ifjol har tackat för sig inom fotbollen, landslagsspelaren Olivia Schough har blivit proffs i tyska Bayern München, mittfältaren Yael Averbuch har återvänt för spel i USA och Anita Asante har lämnat för konkurrenten FC Rosengård i Malmö.

Artikel 2014-01-31 13:15