Lisa Dahlkvist

– Skönt att slutspelet börjar, det är då det hettar till och vi måste höja oss, sade Lisa Dahlkvist.

Det var dagen efter den första svenska förlusten i ett EM-gruppspel på 16 år. Och samtidigt ett läge för omtag inför en viktigare match i slutspelet.
– Jag tror att matchen var väldigt bra för oss, att få en spark i arslet, sade Dahlkvist.

Artikel 2017-07-26 11:05

– Ganska skönt att ha dem i början, vi har ingen press att vinna över dem. Men vi vill ha en bra känsla att vi gör en bra prestation tillsammans som lag, säger hon till damfotboll.com.

– Gör vi det kan vi säkert slå dem, det skulle vara pricken över i.

Artikel 2017-07-13 14:45

– Jag vill vinna medalj, sade Lisa Dahlkvist till SVT.

I lördags spelade Sverige sin sista uppladdningsmatch, seger 1-0 över Mexiko. Efter ett par dagars vila var väskorna packade och sinnet inställt på träning och snar premiär.

De sista förberedelserna, på boendet och träningsplanen strax utanför Arnhem, börjar på allvar under onsdagen med damfotboll.com på plats.

Artikel 2017-07-11 18:30

– Mycket är lek med siffror, man kan kalla spelsystem för vad man vill. Till syvende och sist är det fotboll vi ska spela, säger Caroline Seger.

– Jag tycker att vi har anpassat oss bra, hängt med på det som Pia och Lilie vill.

Artikel 2017-07-04 18:40

Emelie Fredriksson, Aftonbladet
”Nästan två månader har gått sedan Sveriges fullkomliga plattmatch mot Kanada, men bilden av det sega, oinspirerade och bolltappande laget vi följde i ett aprilkallt Trelleborg då har varit svårt att skaka av sig.”

Artikel 2017-06-09 13:00

– Det känns verkligen jättebra att komma tillbaka hem till Örebro, säger Lisa Dahlkvist.

I slutet av augusti förra året lämnade Lisa Dahlkvist KIF Örebro och Damallsvenskan för spel i storklubben PSG. En säsong, 28 matcher och tre mål senare vänder landslagsmittfältaren tillbaka till KIF Örebro.
– Det känns jättekul och jag ser fram emot att spela med KIF Örebro i damallsvenskan igen,

Artikel 2016-06-21 10:16

Vid söndagens träning informerades spelarna i KIF Örebro av tränaren Richard Nilsson.
– Det är naturligtvis tråkigt att mista en bra spelare men sån är fotbollen och för KIF Örebro finns naturligtvis inget alternativ än att sälja, säger Nilsson och tillägger:
– Vårt lag kommer fortsätta jobba stenhårt för att göra bästa möjliga resultat i Damallsvenskan och Champions League.

Artikel 2015-08-31 10:25

Från hetta och soldis i Winnipeg till dalande temperatur och nederbörd i Edmonton. VM-resan har nått en ny tidszon med ett annat väder och samtidigt ett läge där alla artighetsfraser och överflödiga resonemang bör skippas.

Det är allvar nu, matchpirret börjat kännas. Reprisen på kvartsfinalen i förra VM har blivit sista chansen för Sverige att nå åttondelsfinal.

Artikel 2015-06-15 07:18

– Inga känningar efter genrepet, jag har varit med på många träningar, lyder lägesrapporten två dagar före Nigeriamatchen.

Dahlkvist som blev en av karaktärsspelarna i Tyskland 2011 har haft en sämre ingång till världsmästerskapet som snart är här.

Artikel 2015-06-06 18:44

Under VM 2011 stod Lisa Dahlkvist för en imponerade och hyllad insats i landslaget. Men sedan Sundhage tog över jobbet som förbundskapten har Dahlkvist fått vänja sig med att sitta på bänken. I matchen mot Tyskland fick hon chansen från start.

Artikel 2014-11-04 17:24

Lisa Klinga och Carola Söberg, så heter Avaldsnes senaste nyförvärv. Båda spelarna spelade från start i Champions League-finalen i slutet av maj. Nu väljer de alltså att fortsätta karriären i Norge.

- Klinga är back och kantspelare, Söberg är svensk landslagsmålvakt. Planen är att de anländer på fredag, säger Avaldsnes sportchef Arne Utvik till den norska tidningen Hagesunds Avis.

Artikel 2014-07-24 12:53

Lisa Dahlkvist ansluter till Avaldsnes i slutet av juli.
-Jättekul, allt runt laget känns väldigt proffsigt med bra anläggningar och det känns väldigt bra att få vara del av det. Jag är väldigt motiverad att komma igång, säger Lisa Dahlkvist till Radiosporten.

Artikel 2014-07-07 20:38

Det svenska laget landade i Skottland i tisdags. Med på planet fanns Lisa Dahlkvist, som på träningen inför resan, hade dragit till något i knät.

- Jag tog bollen lite för långt ut på foten och vred till lite, så det drog i någon sena eller något. Då hade jag känningar när vi kom ner.

Artikel 2014-06-12 19:24

Det var hemmadebut för amerikanskorna Ashlyn Harris och Alexandra Krieger på Tyresövallen och med 1107 åskådare på läktarna fick Carola Söberg och Sara Thunebro åter igen se sig förpassade till bänken. Konkurrensen är stor hos svenska mästarna och den lär även öka när Whitney Engen och Caroline Hansen så småningom ansluter till laget.

Artikel 2013-08-24 18:26

Lisa Dahlkvist har börjat båda Sveriges EM-matcher på bänken för att senare få hoppa in både mot Finland och Italien. Hon hymlar inte med att hon vill åt en startplats, men samtidigt tycker hon att lagkamraterna gjort det bra. När vi fick en pratstund med henne efter matchen mot Finland, före matchen mot Italien, såg hon sådär lugn och avslappnad ut som hon ofta gör. Och som hon faktiskt är.

Artikel 2013-07-16 14:06

- Vi måste ha upp bolltempot och försöka flytta på dem. Får vi tidiga målchanser gäller det att vi sätter dem så att vi inte blir stressade, säger Lisa Dahlkvist.

Det var på många sätt en annorlunda match för Sverige mot Danmark. På premiärkänslorna staplades spaltmeter av mediaintresse och stort stöd som hemmanation.

Artikel 2013-07-12 09:21

Genom att ta pulsen på olika personer ser man hur olika matchsituationer kan påverka beslutet att spela på en match man upplever.

Artikel 2013-07-09 11:03

Intervju med Lisa och Sven "Dala" Dahlkvist Sveriges EM-matcher.

Följ spänningen på livepulsen.se

Videoklipp 2013-07-09 10:58

När damfotboll.com får några minuter med innermittfältaren efter ett träningspass under Algarve Cup blir ambitionsnivån genast uppenbar. Lisa Dahlkvist går inte omkring och hoppas på att spelet ska lossna, hon är säker på att det kommer att ske.
- När det väl gäller, final eller någonting kommer jag att vara redo, säger hon.

Artikel 2013-03-11 09:49

För ja, Lisa har sökt sig vidare och hittat nya utmaningar. Den senaste utmaningen hittar hon i Tyresö, där hon får chansen att spela med en hel hög landslagsspelare:
- Den vision som Tyresö har lockade. Spelarna i laget, väldigt bra spelare det var det som avgjorde, säger Lisa Dahlqvist när damfotboll.com får en pratstund med henne.

Artikel 2011-12-18 13:09