Sofia Lundgren

Med Erin McLeod långtidsskadad och Zecira Musovic på väg tillbaka efter skada var det ett väntat besked.
– Kontraktet med Sofia är till slutet av april, men det kommer att förlängas till årets slut, säger sportchefen Therese Sjögran till sydsvenskan.se.

Artikel 2016-04-12 11:07

Erin McLeod har haft problem med sitt knä sedan hon återvände till Malmö och på det skadade sig också andramålvakten Zecira Musovic under landslagsuppdrag och det var i den vevan som Sofia blixtvärvades in till FC Rosengård för bara några veckor sedan.

Artikel 2016-03-24 01:34

Det är en mycket rutinerad målvakt som fyller målvaktsluckan i FC Rosengård där de båda ordinarie målvakterna Zecira Mousovic och Erin McLeod är skadade.

Artikel 2016-03-08 12:00

Hammarby tog en stabil seger i den damallsvenska premiären. Man hemmaslog nykomlingen Mallbacken med 3-1. Förutom tre poäng fick Hammarby en annan positiv överraskning i matchen. Sofia Lundgren håller för spel och tar nu upp jakten på en VM-biljett.

Artikel 2015-04-11 17:56

Hon är alltså en mycket rutinerad målvakt med 27 A-landskamper i bagaget, hittills.

Sportchef Andrea Ruiz om värvningen;

Artikel 2015-01-07 10:46

Det var i februari hon skadade sig och fick diagnosen diskbråck. När det såg ut som att allt var på rätt väg blev Sofia även uttagen till EM-truppen. I augusti var olyckan framme igen.
- Nu ligger allt fokus på att jag ska bli bra. Med den hjälp jag nu har verkar det som att man får bukt med nerven som trycker och går ner i ena benet.
Kommer du att stanna kvar i Linköping?

Artikel 2013-11-07 15:56

– Det var tråkigt att jag blev skadad igen, att det kom tillbaka. Jag tycker att det hade känts så bra under försäsongen. Men skadan har inte släppt, i nuläget handlar det mest om att bli smärtfri. Jag hade lite känningar under EM också, vet inte om jag helt var tillbaka i full form då.

Det har blivit elva matcher för henne i Damallsvenskan i år, alla de matcherna spelades före EM.

Artikel 2013-10-14 14:41

Sofia Lundgren slog i veckan upp sin ryggskada och fick idag besked om skadan. Hon missar minst en månad av spel framöver.
- Det är en liknande skada, ett diskbråck, som jag fick i början av året. Men det ser litet bättre ut än förra gången enligt läkaren och det är stor chans att kroppen självläker detta och då slipper jag operation, säger Sofia själv i en kommentar till LFCs hemsida.

Artikel 2013-08-09 19:38

Det är ingen signal för underskattning av årets nykomling i serien. Linköpings FC vann nämligen hemmamatchen mot Mallbacken med bara 1-0.

Artikel 2013-08-04 11:24

– Det är häftigt, jag tror inte man fattade det innan. Här är en liten knodd som vi försöker lära känna. Han är 10 veckor och vi har fortfarande inte full koll på honom. Vi brukar säga det lite skämtsamt ”hur gör man?”. Det blir något nytt där man lär sig saker hela tiden, säger Lundgren. Men innan vi går in mer på hennes nya tillvaro pratar vi lite om säsongen 2012.

Artikel 2013-01-13 12:31

- Det var verkligen en nytändning, jag ser fram emot nästa landslagsläger, säger hon.

I Pia Sundhages första landskamp fick Sofia Lundgren spela 90 minuter. Senast det hände, mot Skottland i slutet av maj, var Hedvig Lindahl förkyld. Nu är Lindahl långtidsskadad och målvaktskampen mer öppen med den tidigare förstakeepern indisponibel.

Artikel 2012-10-25 14:57

Sofia avlöste Emma Lundh när cirka 20 minuter var kvar. Två målchanser hann Sofia få till mot Smedbys mål innan matchen var slut, bl a ett hårt skott i slutet av matchen.
Linköpings FC fick äntligen fart på målskyttet och vann med 5-0 (2-0), målen fördelade på Jonna Andersson 2, Lisa De Vanna, Petra Larsson och Jessica Samuelsson.

Artikel 2012-05-16 10:02

Du är tillbaka efter skadeeländet och har hunnit med att spela ett par träningsmatcher – och det gick ju galant. Hur kändes det efteråt?
- Det kändes ingenting. Då är det istället tuffare för min del med träningarna. Jag gillar väl inte att träna utomhus vid den här tiden på året. Kalla knän är ett bekymmer, menar Sofia.

Vad är det du drabbats av egentligen?

Artikel 2012-02-21 11:11

Kan du jämföra med något annat du varit med om?
– Nej, det är svårt att slå en sådan här upplevelse. Att VM går i Tyskland gör det ännu större med tanke på att tysk damfotboll är så stark. Det har också sålts massor av biljetter till turneringen, vilket utlovar att det blir välbesatt och en fantastisk stämning runt arenorna.
Vad kan du om era gruppmotståndare?

Artikel 2011-06-25 11:59

Sofia Lundgren skadade ena foten inför Linköpings FCs bortamatch mot LdB FC och testade inför fredagens bortamatch mot sina gamla klubb Umeå IK vars Caroline Jönsson fick en muskelbristning mot KIF Örebro senast.
Stephanie Labbé skadade sig när hennes Piteå IF mötte Kristianstads DFF.
Samtliga tre nämnda, Sofia, Caroline och Stephanie har meriter som landslagsmålvakter.

Artikel 2011-05-06 18:16

Sofia Lundgren skadade ena foten inför Linköpings FCs bortamatch mot LdB FC och testade inför fredagens bortamatch mot sina gamla klubb Umeå IK vars Caroline Jönsson fick en muskelbristning mot KIF Örebro senast.
Stephanie Labbé skadade sig när hennes Piteå IF mötte Kristianstads DFF.
Samtliga tre nämnda, Sofia, Caroline och Stephanie har meriter som landslagsmålvakter.

Artikel 2011-05-06 18:13

Hur ser din vardag ut, förutom fotbollen?
– Jag pluggar juridik men annars är det bara fotboll som gäller.

Hur känns det, så här, två månader innan Damallsvenskan börjar?
– Just nu fokuserar vi på Champions League- matchen mot Arsenal så det gör ju att Damallsvenskan känns ännu längre bort. Men jag känner ingen oro.

Vad tror du om säsongen, rent allmänt?

Artikel 2011-02-28 14:15

Klubbledningen i Linköping är också såklart nöjda med det påskrivna kontraktet.

- Vår ambition är att bli bäst i Sverige igen och även i Europa. Då känns det förstås enormt bra att få klart med i vårt tycke Europas och kanske världens bästa målvakt, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Artikel 2010-10-22 14:46

Förbundskapten Thomas Dennerby släpper in spelare som stått på gränsen och då fick Hedvig lämna plats för Sofia. Eftersom hon dras med en mindre skada har berörda parter inklusive Linköpings FC nu bestämt att Sofia istället får prioritera LFCs båda kommande matcher i UEFA Women´s Champions League mot Sparta Prag.

Artikel 2010-10-15 18:24

Sofia, 28 år, en av Sveriges mest meriterade målvakter. Hon har sex SM-guld, fem för Umeå IK, ett för Linköpings FC, och är tvåfaldig vinnare av Uefa Women´s Cup med Umeå IK. Trots meriterna har hon aldrig riktigt utmanat som förstamålvakt i landslaget. Men hon har inte gett upp hoppet.

Jörgen Petersson, tränare i Linköpings FC kommenterar:

Artikel 2010-03-29 22:39