Thomas Dennerby

– Jag tror de vill avsluta hedersamt, säger han.

Varken avstängda Elisa Bartoli, Valentina Cernoia som dragit korsbandet eller Ilaria Mauro, som gjort lagets båda mål hittills men råkade för en stukning senast blir att räkna med mot Sverige.

Artikel 2017-07-24 13:30

Till vardags är han numera fritidschef i Tyresö kommun.

– Det känns inspirerande och som en nystart, dels för mig personligen men också för det nya A-laget som just nu håller på att ta form, säger Thomas Dennerby, till Hammarby IF DFFs hemsida-

Artikel 2016-02-23 11:23

Vi har talat med tre spioner, Pia Sundhage och USA:s assisterande förbundskapten Tony Gustafsson med flera och de säger samma sak: de högst rakande lagen är favoriter, men det finns en bredd på utmanarna nu som inte funnits tidigare. En bra dag är det flera lag som kan slå ett topplag.

Artikel 2015-06-08 07:56

– I ett mästerskap handlar väldigt mycket om detaljer i allt vad vi gör, oavsett om det är fysik, mentalt eller taktik som i det här fallet. Att få med fyra erfarna människor som varit med i så många mästerskap ger väldigt mycket hjälp, säger landslagets assisterande förbundskapten Lilie Gutke Persson.

Artikel 2015-02-23 17:26

Följande fyra personer kommer att hjälpa landslagsledningen att kartlägga motståndet:

Anna Signeul – Skottlands förbundskapten sedan 2005 och före detta förbundskapten för svenska U-landslag på flicksidan.

Thomas Dennerby före detta svensk förbundskapten med sex mästerskap på meritlistan och som ledde Sverige till brons i VM 2011.

Artikel 2015-02-10 10:35

För att få en inblick i detta arbete har vi pratat med ”PG”, Per-Göran Eliasson, normalt riks instruktör hos SvFF, som bland annat har att bevaka premiärmotståndaren Danmark.

Vilka kommande motståndare ska du kartlägga åt svenska landslaget?
– Jag har bevakningsansvar för Danmark, Norge och England.

Hur många matcher har du sett dem spela, och kan du säga något om motståndarnas kvalitet?

Artikel 2013-06-27 16:02

– Det har varit sju häftiga år med många saker att glädjas och att vara lite ledsen över. Men jag konstaterar att de svenska damlandslaget under dessa år utvecklats till att bli ett mycket stabilt lag, säger Thomas Dennerby..

Här kommer lite siffror som belägger Thomas snack.
I 28 kvalmatcher till EM, VM och OS har laget vunnit 25 och spelat 3 oavgjorda.

Artikel 2012-09-14 15:59

Dennerby har verkat i damlandslaget under en lång tid. 2005 tog han över efter Marika Domanski Lyfors. Tidigare var han guldtränare för Djurgårdens damer och Hammarbys herrar.
- Beslutet att avgå är mitt eget. Vad jag ska göra nu vet jag inte för stunden, säger Dennerby, till SVFF:s hemsida.

Om tiden som förbundskapten säger han så här:

Artikel 2012-08-22 16:13

- När vi har nya spelare i laget är det viktigt att de får känna på det högsta tempot som går, säger Thomas Dennerby.

Motstånd av högsta klass och förbundskaptenen har inget emot att det brinner till lite extra i de avslutande landskamperna före OS-resan. Samtidigt ser han gärna att det blir bättre än förra gången mot USA.

Artikel 2012-06-14 20:53

Tyvärr var beskedet sant och det är alltså det andra tunga bortfallet av skadad spelare i landslaget på kort tid. Tidigare är ju även Charlotte Rohlin borta, också hon på grund av korsbandsskada och det känns heller inte realistiskt att räkna med att Sara Larsson ska ta en plats, med tanke på att hon ännu inte är i spel i KIF Örebro.

Artikel 2012-05-30 22:57

I dagsläget finns det fler frågetecken kring ett par av de 20 spelare som nu är uttagna. Fotskadade Caroline Seger gör troligen comeback i matchen mot Kristianstad den 20 maj. Stina Segerström skadade två ledband i axeln i en match mot Jitex för en vecka sedan. Hon tänker spelar hårt tejpad och har lämnat klartecken till att medverka i truppen.

Artikel 2012-05-15 15:44

- När Sveriges Olympiska Kommitté drog samman förbundskaptenerna för de olika sporterna kom jag och min kollega för damhandbollslandslaget Per Johansson fram till att det kunde vara givande för våra respektive spelare att bättre lära känna varanra, berättar Thomas Dennerby.
- Jag har själv spelat handboll och följer ganska bra med vad som sker.

Blir det gemensamma träningar?

Artikel 2012-02-01 21:07

Ett par dagar med bra träningsförhållanden i värme och sol har bytts till regn, blåst och kyla, något som verkar hålla i sig under tisdagen när grannfejden mellan Sverige och Norge ska avgöras.
– Det har blåst och regnat rejält i natt men nu har regnet avtagit fast det finns fortfarande väldigt mörka moln på himlen, säger Thomas Dennerby till damfotboll.com.

Artikel 2012-01-17 11:30

Kristin Hammarström kände redan avresan av en förkylning. Dock inte så mycket att den hindrade henne från att delta i fystesterna eller stå i matchen i lördags. Men efter den hade hon tömt sig på energi och hon fick halsont. Enligt förbundskapten Dennerby hade Hedvig Lindahl ändå varit förstavalet i matchen mot Kanada.

Artikel 2011-11-22 10:16

- Vi har jobbat hårt och vi har jobbat länge. Vi tror på det vi gör och viker inte ner oss för motgångar, sade han.

Thomas Dennerby ser nästan tagen ut när han tar till orda inför den församlade internationella pressen på lördagskvällen. En stund senare är han samlad och lycklig i den mixade zonen - men inte glädjestrålande.

Artikel 2011-07-17 00:42

Den 51-årige tidigare narkotikapolisspanaren med sin täta stråblonda frisyr och gråsprängda skäggväxt är sällan slätrakad. Mera liknar han en cowboy från en gammal västernfilm men ändå inte en tuffing. Många tycker han är för mjuk. Förlorar han är han ett stolpskott, vinner han är han en hjälte.
Alltså vinner han hellre.

Artikel 2011-07-08 18:37

Det handlar om tre länder som gör upp - men inte inbördes.

Australien som slog ut Norge har inte ens sin egen OS-plats klar. Gör man samma sak med Sverige, samtidigt som Tyskland tar den väntade segern mot Japan och Frankrike småskräller mot England är det avgjort och Sverige borta både från VM och nästa års mästerskap.

Artikel 2011-07-08 16:42

Thomas Dennerby berättade i en live-sändning på weben att uttagningen av VM-truppen pågått fram till klockan 1 natten mellan söndag och måndag. Till sist hade han och assisterande förbundskaptenen Ann-Helen Grahm kommit fram till de 21 som skulle få förtroendet att representera Sverige i VM 2011 i Tyskland.

Artikel 2011-05-30 15:39

Förbundskapten Thomas Dennerby bytte åtta spelare i den inofficiella landskampen mot England i lördags. På tisdagkvällen (avspark kl 20.45 svensk tid) räknas resultatet. Det står bara en etta i förlustkolumnen efter de hittills 20 spelade landskamperna mot England - men egentligen var det Sveriges största seger, den berömda EM-finalen 1984 som Sverige vann på straffar.

Artikel 2011-05-16 18:50

– Det passar oss perfekt. Vi söker ju varierande motstånd som har likheter i spel med de lag som vi ska möta under VM. Kanada har ju onekligen en del likheter med USA och dessutom är dom ett mycket bra lag som jag tror kan bli en riktig outsider i VM, säger Thomas Dennerby till damfotboll.com.

Artikel 2011-04-01 22:18