VM-kval

I höstregnet spelade Sverige mot Ungern i det femte mötet genom tiderna, med blågult som vinnare i samtliga varav de två i EM-kvalet för tio år sedan med 7-0 respektive 6-0.

Mer intressant – Peter Gerhardssons andra landskamp där han litade till samma startelva som i premiären.

Artikel 2017-10-24 20:38

Orsaken är stridigheterna kring de förbättrade villkor som spelarna via sitt fackförbund har krävt i landslagsregi.

Medan Sverige förberett sig helt enligt plan kom Danmark från en konfliktfylld inledning på VM-kvalsamlingen med inställda träningar och diverse utspel i media.

Artikel 2017-10-18 12:00

Enligt förbundskaptenen gjorde en skada att Roddars namn föll bort i resonemanget när han tog ut sin första landslagstrupp. I nomineringen till de två hemmamatcherna i oktober kom hon med som stabil startspelare i Kvarnsveden.
– En spännande spelare som balanserar upp mittfältet, skicklig på att spela sig ur situationer, sade han.

Artikel 2017-10-02 12:35

– Skönt att vi får med oss tre poäng, det känns som att det inte riktigt går att spela fotboll, sade Caroline Seger till TV 12.

Artikel 2017-09-19 19:50

Konflikten mellan det danska fotbollförbundet (DBU) och spelarföreningen kostade en träningslandskamp och förberedelsedagar där den uttagna truppen inte kunde träna tillsammans med nya förbundskaptenen Sören Randa-Boldt. Däremot har landslagsspelarna tränat i spelarföreningens regi.

Artikel 2017-09-18 14:00

Efter en noggrann utvärdering av det mindre lyckade mästerskapet i somras och storstjärnan Ada Hegerbergs avsked fick Norge lite målrik revansch med 4-1 över Nordirland. En seger i underkant men definitivt ett steg på vägen till höstens duell med Nederländerna (24 oktober).
– Det är väldigt skönt att vinna en fotbollsmatch. Vi dominerar totalt og skapar mange målchanser.

Artikel 2017-09-18 11:30

Mållöst skulle räcka för Italien på torsdagskvällen. Hemmalaget kom stärkta av försvarsjobbet som gav 1-1 i första matchen men fick inte tuppkammen att växa.

Artikel 2014-11-27 23:18

Den sista fasen av playoff-hösten tog sin början på lördagkvällen.
Holland slog senast ut Skottland med många mål och möjligheter. Inför storpubliken i Haag skapade det orangea landslaget inte tillnärmelsevis lika mycket i första halvlek.
Ett hårt jobbande Italien kom ofta emellan med en bra bortainsats.

Artikel 2014-11-22 21:24

Förbundskaptenen Roger Reijners slapp lägga pannan i djupa veck vid sidlinjen, Skottland hade visserligen chanser men det osade aldrig katt för att Holland skulle tappa sitt övertag totalt sett.

Anna Signeuls landslag var däremot fast beslutna att ge det en chans, vända på första matchens slutsiffror 1-2.

Artikel 2014-10-30 21:19

Förbundskapten Anna Signeul som lyft skotsk damfotboll i kragen och fått alla fans att ens börja tänka på slutrunda välkomnade Lisa Evans tillbaka i landslagströjan efter skada.

En viktig comeback, inte minst mentalt. Skottland hade tre raka segrar i träningsmatcher, alla i Cyprus Cup, mot lördagens motståndare. I våras låg just Evans hattrick bakom 4-3.

Artikel 2014-10-25 20:25

Målet först, Therese Sjögran har 21 stycken med sig från alla sina A-landskamper. Ändå var det en ovan huvudspelare som fick feeling mot Skottland.
– Mitt första nickmål i landslaget, och det var aldrig riktigt meningen. Jag siktade på att skarva den, att se den gå in var helt sjukt, säger hon.

Artikel 2014-09-17 21:28

Jämfört med elvan mot Bosnien gör Pia Sundhage ett par ändringar i försvaret. Emma Berglund ersätter Linda Sembrant som mittback, till vänster har hon Elin Rubensson där Sara Thunebro fanns i lördags.

Backbytet är enda skillnaden mot hur det såg ut i Skottland i juni. Kosovare Asllani som yttermittfältare och Sofia Jakobsson in i anfallsposition prövades redan då.

Artikel 2014-09-17 17:00

– Allt att vinna och inget att förlora, så ser vi det, säger Anna Signeul.

För snart tio år sedan tog Signeul över det skotska landslaget. Inför den sista gruppspelsmatchen i kvalet har hon båda benen på jorden, vet hur mycket som ska lyckas för en stjärnsmäll i septemberkvällen.

Artikel 2014-09-17 09:31

Fortsatta ljumskproblem stoppar Jessica medverkan.
–Vi inte att chansa med Jessica och vi kommer att göra allt för att hjälpa Jessica och Linköping, säger landslagets läkare Per Lindblom till svenskfotboll.se och fortsätter.

Artikel 2014-09-16 21:39

Hennes USA-klubb är Seattle Reigns som inte ligger alltför långt från den kanadensiska gränsen. Kim Little är inställd på att Skottland ska gå till VM-slutspel där nästa år. Inför mötet med Sverige kan grupptvåan bara blicka uppåt, någon risk eller fallucka finns inte.

Artikel 2014-09-16 12:54

– Omställningarna blir viktiga. Att slå om från tajt försvar och blomma ut, komma med fart mot deras backlinje, säger Emma Berglund.

Sensommaren vägrar släppa sitt grepp om Göteborg, där VM-kvalets avrundning och stormatch närmar sig. Medan Gamla Ullevis konstgräs är fixt och färdigt för att ta emot de två topplagen gror matchplanerna för fullt på andra håll.

Artikel 2014-09-16 09:29

– Jag fick en känning i magmuskulaturen, antagligen en krampkänning, sade Lotta Schelin.

Lotta Schelin hann med en dryg timme på träningsanläggningen nära landslagshotellet på Hisingen. Sedan avbröt hon sin medverkan i tvålagsspelet och tog sig bort mot sjukgymnasten.

Konsultation och tänjande övningar väntade innan hon tog sig återvände till de övriga spelarna.

Artikel 2014-09-15 13:49

I strålande solsken på Gamla Ullevi började matchen precis så enahanda som man kunde tänka sig. Vitblåa Bosnien backade hem, Sverige satte igång med att försöka tråckla sig igenom det lågt stående försvaret.

Några lovande försök att byta kant öppnade ytorna. Efter fem minuter skickade Kosovare Asllani över bollen till Lina Nilsson som bröt in från höger.

Artikel 2014-09-13 18:53

– Vi har pratat om tålamod. Vi måste vara noggranna och hålla oss till det vi bestämmer, det är lätt att bli frustrerad om man inte gör mål i början, säger hon.

Den assisterande förbundskaptenen var en av få som både såg och minns händelserna i Zenica förra hösten. Ingen TV-sändning, inte mycket till match men statistiken finns kvar.

Artikel 2014-09-13 08:57

– Det ser ljust ut. Jag har spelat de senaste matcherna från start och gjort ganska bra ifrån mig, säger hon om sin status i blågult.

Karaktärbeskrivningen har gjorts förr och Olivia Schoughs roll i allt utom matchsituation är välkänd.

Artikel 2014-09-12 17:07