Dålig tajming vid Caroline Segers övergång(ar)

Igår offentliggjordes det att Caroline Seger ska spela i Tyresö FF under 2012-13. En övergång som fick många att spekulera i hur LdB FC Malmö, som nyligen kontrakterat henne för hösten, reagerade på detta faktum. De hade nog trott på en fortsättning för Caroline i LdB FC Malmö med tanke på klubbens satsning inför Champions League. LdB:s tränare Martin Sjögren tycker att det är dålig tajming.

– Javisst, det blev ju så sent som i förra veckan klart med att hon spelar för oss under hösten och att man så här snabbt väljer att gå ut med att hon är klar för en ny klubb för de kommande åren känns ärligt talat som mycket dålig tajmat. Men samtidigt är jag ju medveten om att det inte är upp till oss att bestämma.

Hur har spelarna reagerat?
– Det är en märklig situation men jag tror att tjejerna reagerat mindre än vad andra gjort. Fler och fler tjejer har fotboll som ett yrke och det är inte mycket man kan göra mer än att acceptera att det kan bli så här, även om det förstås inte känns optimalt med tanke på att vi signade henne för hösten så sent som i förra veckan. Men samtidigt visste vi att inget var klart för kommande år så det var helt upp till Caroline att välja och tydligen passade Tyresös deal henne bättre och hon måste förstås gå efter vad hon tycker är bäst för hennes framtid.

Den närmaste framtiden spelar dock Caroline Seger i Malmö och i helgen möter ni Piteå är det klart att hon debuterar för Malmö i den matchen?
– Så blir det med all säkerhet. Hon har kontrakt med oss och vi räknar med att hon gör sitt yttersta för att bidra till att vi under hösten klarar av att ta hem SM samt att gå vidare i Champions League-kvalet. Jag ser det inte som något problem för Caroline är ett fotbollsproffs och det är lika viktigt för henne som för oss att hon gör ett bra jobb.

I Sydsvenskan läser man att Josefin Öqvists kille har skrivit på för Malmö Redhawks. Har ni för avsikt att ta kontakt med Josefin och skulle det vara en intressant spelar för er?
– Det var en nyhet för oss också så vi har ingen kontakt med Josefin och jag har heller ingen aning om hur hennes kontrakt med Tyresö löper, men det är klart att en spelare av Josefins kaliber alltid intressant, avslutar Martin.

Rufus 2011-09-02 11:19

Hursomhelst så är det en seger för Damallsvenskan!

Rainer Fussgänger 2011-09-02 14:17

Josefin Öqvist har kontrakt över 2012. De lär bli särbo ett tag framöver.