Martin Sjögren

Efter en noggrann utvärdering av det mindre lyckade mästerskapet i somras och storstjärnan Ada Hegerbergs avsked fick Norge lite målrik revansch med 4-1 över Nordirland. En seger i underkant men definitivt ett steg på vägen till höstens duell med Nederländerna (24 oktober).
– Det är väldigt skönt att vinna en fotbollsmatch. Vi dominerar totalt og skapar mange målchanser.

Artikel 2017-09-18 11:30

– Vi är ett lag och måste komma fram till vad som ska göras bättre, sade Ada Hegerberg.

För det stolta mästarlaget väntar tidig hemresa, planet är bokat till onsdag och de flesta kan räkna med några lediga dagar att begrunda den bistra verkligheten innan klubblagen kallar igen.

Artikel 2017-07-25 01:00

– Javisst, det är aldrig kul när det händer. Man kan väl tycka att det inte är något att oroa sig för så här tidigt på säsongen men det finns ändå alltid en risk att den här typen av skada (muskelbristning i låret) hänger med under säsongen. Helt klart bekymmersamt, säger Martin till damfotboll.com.

Artikel 2016-02-06 11:00

Tre lag har guldläge, Eskilstuna som leder, FC Rosengård som jagar en poäng bakom och trean Linköping som har kvar att möta bägge lagen med start Eskilstuna United på hemmaplan på söndag.
Ett rent guldläge kanske, för Linköpings FC har visat fin form det senaste och på hela säsongen är det bara Umeå IK som lyckats snuva LFC i dess hemmaborg.

Artikel 2015-10-11 10:01

– En jätteskön seger för oss och jag tycker att vi förtjänar den, sade hon.

Hemmalaget hade vinden i ryggen och dominerade en mållös första halvlek. När lagen kom ut på plan igen vände spelet och LFC fick ett baklängesmål att hantera.

Rosengård utnyttjade större ytor en stund, innan Linköpings lagledning lanserade genidraget.

Artikel 2015-07-22 22:45

– Den sista passningen och avslutet, de detaljerna är viktiga och där har vi har vi inte varit 100-procentiga. Därför har vi inte gjort mål i de senaste två matcherna, säger Martin Sjögren.

Om tränaren får bestämma blir Rosengård borta i Supercupen och Bröndby hemma i Champions League bara en anmärkningsvärd parentes under hans tid som huvudansvarig i LFC.

Artikel 2015-03-28 00:01

Efter dagens match på Linköping Arena mötte tränare och några spelare den samlade mediakåren och självklart var det inga glada miner utan snarare en eftertänksam stämning så här kort efter slutsignalen.

damfotboll.com pratade med Pernille Harder som var en av Linköpings bästa spelare.
–Vi var det bättre laget, vi spelade bättre än dem, sade Pernille Harder.

Artikel 2015-03-23 00:38

– Mest nöjda är vi förstås med att vinna Svenska Cupen. En TV-sänd match, lite ära och prispengar är aldrig fel, konstaterar han.

Artikel 2014-12-26 11:37

– Det är utmanade och kallt förmodligen, sade Martin Sjögren.

LFC-tränaren hade med sig mycket skicklighet och lite tur i allt han gjorde mellan de två CL-insatserna i första omgången.

I förberedelserna lyckades han få tillbaka tro och självkänsla i laget, med Fridolina Rolfö in som enda ersättare i startelvan fick han en förkrossande forward som satsade framåt och inte tog några fångar.

Artikel 2014-10-16 22:09

- Att fortsätta i Linköpings FC ytterligare tre år känns som ett naturligt beslut. Klubben är en av de absolut främsta i Sverige och Europa och jag gillar den professionalism som genomsyrar organisationen, säger Martin Sjögren i en kommentar.

Han kom till LFC sommaren 2012 då han under hösten kamperade ihop med Christian Andersson för att till 2013 ta över huvudtränarskapet i klubben.

Artikel 2014-09-29 15:58

Martin Sjögren, tränare i Linköpings FC har lotsat sin tidigare förening LdB FC Malmö (numera FC Rosengård) till SM-guld men inte lyckats vinna Svenska Cupen. Kanske dags nu då Martin?

Artikel 2014-08-07 14:01

Trots att den unga Venera Rexhi räddade en poäng mot Eskilstuna United så var man inte nöjda i Linköpings FC . Med mycket skador i truppen ligger nu fokus på att försöka vända formkurvan uppåt. I de träningar som genomförts har tyngden legat på grunderna med omställningar, anfallsspel och försvarsspel.

Artikel 2014-06-04 00:22

Pernille Harder har missat hela säsongsinledningen. Linda Sällström rehabar sin tredje korsbandsskada. Jessica Samuelsson har, precis som Magdalena Ericsson dragit med skadebekymmer. Ändock lyckade Linköping först ta poäng borta mot Kopparbergs/Göteborg och sedan vinna hemma mot Rosengård. Efter premiärförlusten mot Piteå är fjolårstrean på gång igen.

Artikel 2014-05-02 18:22

Hur hanterar ni detta, frågan går till Linköpings tränare Martin Sjögren?

Artikel 2014-04-25 12:22

Framgångens vindar blåste över Östgötaslätten i höstas när LFC klättrade utan att tappa fotfästet med sju raka segrar. I värderingen av årets trupp bör man väga in försäsongsskadorna på Pernille Harder och Linda Sällström men det förändrar inte att laget har ögonen på sig från start.

Artikel 2014-04-11 12:21

Linköpings FC fick en fin inbjudan ner till Thailand där man spelade mot det thailändska landslaget och var behjälplig vid fotbollsclinics för thailändska barn och ungdomar. Tyvärr skadade sig Charlotte på en träning och Linda på matchen mot Thailand.
Ingen bra start på året Martin Sjögren, tränare i Linköpings FC?

Artikel 2014-02-12 10:50

Trots fjolårets fina placering var det inte många som tippade att Linköpings FC skulle ha något med toppstriden att göra men man har övertygat med råge och det med ett gäng spelare med tonvikt på svenska talanger, flera av dem var med och vann F19-EM 2012.

Artikel 2013-11-04 09:38

För att få en inblick i detta arbete har vi pratat med ”PG”, Per-Göran Eliasson, normalt riks instruktör hos SvFF, som bland annat har att bevaka premiärmotståndaren Danmark.

Vilka kommande motståndare ska du kartlägga åt svenska landslaget?
– Jag har bevakningsansvar för Danmark, Norge och England.

Hur många matcher har du sett dem spela, och kan du säga något om motståndarnas kvalitet?

Artikel 2013-06-27 16:02

En kul detalj är att tre av årets nyförvärv, Emma Lennartsson, Lidija Kulis och Pauline Hammarlund alla gjorde sina första mål i Damallsvenskan för säsongen.
I en tidigare intervju pratade Linköpingstränaren Martin Sjögren om att laget behövde släppa lite på tänket att spela säkert i alla lägen och satsa mer framåt när lägena gavs.
Var det en av anledningarna till att ni vann idag?

Artikel 2013-05-08 21:37