Linköpingsspelare tremålsskytt mot Ryssland

Danmark svarade för en äkta 5-1:a i måndagkvällens damlandskamp mot Ryssland i Horsens inför drygt 2.200. Linköpings FCs Pernille Harder gjorde tre mål i andra halvlek - ett äkta hat-trick.

Ryssland var effektivt och tog ledningen på ett av två riktiga avslut under hela matchen.
Direkt i andra halvleks inledning kvitterade Julie Rydahl Bukh.
Några minuter senare gjorde Katrine Veje (LdB FC Malmö) 2-1. Pernille Harder inledde sitt hat-trick med att öka till 3-1.följt av 4-1 och 5-1 tio minuter före full tid.

The Observer 2013-04-09 19:01

Mmmmm - inget att vara jätteförvånad över. Pernille är en av få ljuspunkter i LFC kommande säsong.

En bättre (jämnare, stabilare, tuffare och bollskickligare) version av en viss Seger....

Eller var det en orättvis jämförelse mot .......Harder?

Martin 2013-04-09 20:40

Pernille Harder har varit glödhet under LFC:s försäsong och det här kommer vara säsongen när hon dominerar inte bara i Linköping utan Damallsvenskan i helhet. Jag har under alla år jag följt LFC aldrig sett en bättre offensiv spelare i laget, hon har 'hela paketet' skulle man kunna säga.

The Observer är helt rätt ute i sin jämförelse men glömde bort snabbare/kvickare vilket faktiskt är den mest avgörande skillnaden som gör Harder till en så oerhört bra spelare och faktiskt bättre än Seger ...

Tyvärr är det väl så att hon riskerar att få bära offensiven på sina egna axlar men någon av våra unga mycket lovande anfallsspelare kommer nog ta chansen att glänsa. Jag tror t ex den östgötska supertalangen Stina Blackstenius redan i år kan bli en obehaglig överraskning för många motståndare som inte kan se längre än hennes relativa orutin och låga ålder och därför kan komma att underskatta henne.

Detta kräver förstås att Martin Sjögren vågar släppa fram henne vilket återstår att se men jag tycker han hade en bra balans förra säsongen i laguttagningarna så det blir nog bra. Skulle t ex Lidija Kulis inte leverera så måste man våga släppa fram andra spelare trots att den bosniska landslagsspelaren har större meriter.

Rufus 2013-04-10 11:52

The best and most clever decision ever of LFC to try Harder...