danmark

Redan onsdag kväll mottog SvFF ett skriftligt besked från sin danska motsvarighet om att matchen inte skulle kunna bli av. Därför var torsdagens träning ett pass med högre intensitet än vanligt, såvida det handlat om dagen före match.
– Det blir ledigt imorgon och det passar bra, när vi samlas på lördag för träning kommer allt fokus att vara på Ungern, fortsatte förbundskapten.

Artikel 2017-10-19 13:40

Orsaken är stridigheterna kring de förbättrade villkor som spelarna via sitt fackförbund har krävt i landslagsregi.

Medan Sverige förberett sig helt enligt plan kom Danmark från en konfliktfylld inledning på VM-kvalsamlingen med inställda träningar och diverse utspel i media.

Artikel 2017-10-18 12:00

Enligt förbundskaptenen gjorde en skada att Roddars namn föll bort i resonemanget när han tog ut sin första landslagstrupp. I nomineringen till de två hemmamatcherna i oktober kom hon med som stabil startspelare i Kvarnsveden.
– En spännande spelare som balanserar upp mittfältet, skicklig på att spela sig ur situationer, sade han.

Artikel 2017-10-02 12:35

Konflikten mellan det danska fotbollförbundet (DBU) och spelarföreningen kostade en träningslandskamp och förberedelsedagar där den uttagna truppen inte kunde träna tillsammans med nya förbundskaptenen Sören Randa-Boldt. Däremot har landslagsspelarna tränat i spelarföreningens regi.

Artikel 2017-09-18 14:00

Landskampen skulle ha spelats på fredag, en revanschmatch med danskt perspektiv mot guldlaget Nederländerna.

På grund av konflikten, där parterna under mer än sex månader försökt men inte lyckats få till ett nytt avtal går nu alla miste om en match på bästa sändningstid i TV.

Knäckfrågan, om spelarna ska betraktas som anställda av förbundet när de är iväg på samlingar är fortsatt olöst.

Artikel 2017-09-12 09:30

För exakt en månad sedan vann Danmark silver på ett imponerade sätt i EM. Arbetet med att göra landslaget ännu starkare på sikt går dock trögt.
– På dagens (tisdagens, journ. anm.) möte avvisade spelarföreningen at förlänga de nuvarande avtalet till det planerade mötet om ett par veckor, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Høyer till förbundets hemsida.

Artikel 2017-09-06 09:00

Bara några dagar före den första kvalmatchen kommer Nederländerna till Horsens på Jylland för att stämma av om det blir repris på 4-2 i EM-finalen eller revansch för förlusten som gäller.

Nederländerna har Norge i sin första tävlingsmatch efter triumfen, dock först i slutet av oktober. Danmark tar sig raskt från hemmaplan 15 september till Ungern borta i kvalpremiären fyra dagar senare.

Artikel 2017-08-09 08:30

Farten, försvarssäkerheten, förmågan att stänga matcher och dessutom finna en väg ur underläge. Mycket var på de orangeas sida i en final som drog igång med den allra bästa halvleken i hela turneringen.

Danmark var dock förberett på anstormningen som kom direkt, arbetade hem och tacklade i rätt ögonblick när problemen att hålla jämna steg började synas.

Artikel 2017-08-06 18:55

Österrike tog sig till semi via just straffläggning, satte alla fem mot Spanien men fick helt annan motgång med tre brända avslut när det skulle avgöras och dessutom en bom under ordinarie tid. Istället blev Nadia Nadim, Pernille Harder, Simone Boye Sörensen och inte minst Stina Lykke Petersen danska hjältar med viss revansch i glädjen.

Artikel 2017-08-03 20:47

– Att få tyst på publiken vore fantastiskt, säger Jodie Taylor.

Turneringens okrönta skyttedrottning har fem fullträffar med sig till den mest besökta matchen hittills. EM har flyttat in på De Grolsch Veste, FC Twentes ordinarie hemmaplan för en semfinal och finalen på söndag.

Artikel 2017-08-03 11:00

Sex raka titlar, mer än två decennier hann gå utan att någon slog ut Tyskland ur turneringen. En flyttad match, danska kombinationer och ett lag med frågetecken under sin nya förbundskapten Steffi Jones var ingredienser när det till slut hände med en rejäl skräll.

Artikel 2017-07-30 20:40

– Tyskland är ett lag som man inte har lust att möta. Vi har slagit Sverige så det kan bli läckert med en skandinavisk duell, sade Katrine Veje.

Målskytten och matchvinnaren var sprudlande glad när hon först av alla klev ut i den mixade zonen i Doetinchem. På andra sidan tältduken stod spelarbussen, vidare transport till hotellet och en förlängd vistelse bland topp åtta i EM.

Artikel 2017-07-25 01:35

– Vi är ett lag och måste komma fram till vad som ska göras bättre, sade Ada Hegerberg.

För det stolta mästarlaget väntar tidig hemresa, planet är bokat till onsdag och de flesta kan räkna med några lediga dagar att begrunda den bistra verkligheten innan klubblagen kallar igen.

Artikel 2017-07-25 01:00

Norge hade tre mål att plocka in för att ha minsta chans och knappast något val utom att gå till attack. Istället, bland annat på grund av darriga utspel, hade Danmark det mesta utrymmet för sina satsningar.

Pernille Harder dominerade när hon opererade över stora ytor och tvingade osäkra försvarare att falla i riskbedömningen.

Artikel 2017-07-24 22:35

Redan efter premiärfallet var kritiken mot Norge och den svenska förbundskaptenen stark. Martin Sjögren gör klokt i att undvika att öppna norska nätsidor om fotboll det närmaste dygnet, 0-2 mot Belgien var en ny genomklappning framförallt försvarsmässigt

Artikel 2017-07-20 20:30

Norges målvakt Ingrid Hjelmseth kom snabbt upp ur startgropen och räddade Lieke Martens framstöt till hörna 30 sekunder in i premiärkampen. En av flera kvalificerade räddningar av keepern som aspirerade på att vara bäst i sitt lag.

Artikel 2017-07-16 19:55

Nederländerna har hemmafördel, som kan bli en extra börda om det inte går vägen från början. På Galgenwaard-stadion i Utrecht finns få tvivel om vilket lag majoriteten av de 23 750 i publiken vill hjälpa till en bra start.

Artikel 2017-07-16 07:00

Inom ramen för satsningen från fotbollförbundet (DBU) och elitklubbarna kommer en projektledare anställas för att hantera utmaningarna och säkra ligans framtid.

Brian Sörensen, tränare i Fortuna Hjörring som årligen slåss i toppen och abonnerar på CL-plats är dock kallsinnig till förslaget och ser hellre att pengarna fördelas annorlunda.

Artikel 2017-05-03 13:00

Pernille gjorde sina båda mål i första halvlek , det första på frispark.
Johannas inledde andra halvlek.
Danmark har nu spelat lika många matcher som Sverige (6) och det skiljer fem poäng. Segern säkrade andraplatsen, i det minsta play off till mästerskapet nästa sommar.

Artikel 2016-06-07 21:00

2000 kvinnliga fotbollsspelare över hela Danmark har fått svara på frågor om vad som avgör mest varför de valt sporten och vad som utgör problem.
Högt på listan hamnar kombinationen fotboll och utbildning men även känslan av att deras klubbar inte prioriterar dem lika mycket som killarna.

Artikel 2016-05-12 09:54