Emma fick bekräftat, korsbandet är av

Emma Berglund har hunnit förbereda sig mentalt på det väntade beskedet hon fick på fredagen. Korsbandet i knäet brast vid Umeå IKs match mot Tyresö.
Emma Berglund faller ihop i matchen mot Tyresö. Foto: Anders Henrikson

- Det är tungt. Det kommer alltid nya säsonger och nya EM, men tyvärr så kommer jag nog inte kunna uppleva ett EM på hemmaplan så länge jag spelar, eller lever, säger Emma Berglund till Radiosporten.
– Nu handlar det bara om att försöka få knät så helt som möjligt, så att jag kan komma tillbaka starkare än vad jag var tidigare.
Tid för operation är inte bestämd. Eftersom man räknar med 6-8 månader för att komma tillbaka från en korsbandsskada säger Emma att hon nu inte känner någon stress att hinna bli klar till EM. Fotbollssäsongen 2013 kan hon redan sätta en parentes kring.
- Det var dock positiv att ingenting annat i knäet var trasigt. Menisk, ledband och brosk var helt.
Nu väntar operation inom kort.
- Det lutar åt att det blir här i Umeå, men när och var är inte bestämt ännu, säger Emma i ett pressmeddelande från Umeå IK.

Nillan 2013-04-19 17:23

nej nej nej nej va tråkigt!!!!!

GambitSWE 2013-04-20 00:45

Riktigt tragiskt...mest för hennes egen skull, men även för landslaget. Jag tror inte att jag hört om något annat landslag som har såpass många korsbandskador under en sådan kort tid som Sverige har haft. Alla kanske inte spelat i startelvan, och kanske inte samtidigt, men det är ganska många..och att de flesta som drabbats från landslaget är backar, är lite konstigt.

6-8 månader står det. Har för mig att jag läst den siffran ett par gånger i och med denna skada, dock har jag aldrig sett att någon spelat efter 6 månader. Jag skulle mer säga 10-12 mån, innan man spelar reguljärt för sitt lag. Skulle 6-8 månader stämt, då skulle Rohlin, Sjögran och Sembrant redan varit igång för fullt om siffran sex stämt, speciellt Rohlin och Sjögran.

Emil Edmar 2013-05-31 22:39

Tjejerna som åker på dessa skador är helt enkelt för svaga, och har sedan tidig ålder inbanat felaktiga rörelsemönster. En mer professionell och forskningsbaserad fysträning är ett måste för att stoppa denna trend. Här borde alla tränare tänka till lite extra och söka kvalificerat hjälp.
Rekommenderar starkt denna bloggen för mer läsning på detta området: http://qaperformance.se./blogg/sa-forebygger-vi-korsbandsskador/