Målrikt mellan Älta och Halmia

Halmia lyckades reducera 4-0-underläget till slutresultatet 4-2 i bortamatchen mot Älta. Värre var att nyckelspelaren Jessica Jingblad tvingades utgå med befarad alllvarlig knäskada.

Halmia startade matchen bra och satte hög press på Älta som fick problem i sina uppspel. Halmia bröt många uppspel och gick sen snabbt för att försöka skapa någonting, men Älta-försvaret löste det bra.
I den 10e minuten bröt Elin Ekblom-Bak sig loss på högerkanten och spelade in bollen till Amanda Höglund som mycket distrinkt satte bollen i det närmsta krysset. Ledningsmålet kanske inte var så välförtjänt, då det var dåligt offensivt spel från båda lagen.
Efter målet började Älta få till sitt spel mer och mer, även om det fortfarande slarvades ganska mycket och i den 36e minuten så kom även 2-0. Elin Wiklander löpte sig ifrån sin försvarare på vänsterkanten och spelade in bollen snett inåt bakåt, till framrusande Thordis Sigfusdottir som bara behövde sätta dit foten. Före 2-0 målet så hade båda lagen skapat en riktigt het målchans vardera, men målvakterna i båda lagen stod för två bra räddningar.
Före halvtidsvilan fick båda lagen en farlig chans till, räddades av målvakterna i respektive lag, Ältas Cajsa Andersson och Halmia Anna Eckert.
Första halvlek slutade 2-0 till Älta.

Andra halvlek hann bara bli en minut gammal innan Älta gjorde 3-0. En väldigt tilltrasslad situation i Halmias målområde slutade med att en Halmia-back sköt bollen på ryggen på en liggandes Elin Wiklander och in i mål. Man brukar säga att alla mål räknas - så även detta.
Sedan dog matchen helt i tempo, även om det var Älta som styrde spelet i andra.
4-0 kom efter att Thordis Sigfusdottir knorrat in en frispark i bortre gaveln.
Halmia reducerade dock två gånger om innan matchen tog slut. 1-4 kom genom Amanda Johnsson Haahr efter att hon dribblat bort en ältaback och snyggt skjutit in bollen vid den närmsta stolpen och 2-4 kom efter en bjudning av Ältas målvakt Cajsa Andersson, som rensat bollen rakt på Tilda Bengtsson i Halmia. Tilda tog emot bollen och placerade sedan bollen snyggt i den bortre gaveln.
Matchen slutade 4-2 till Älta, men det kändes som om siffrorna kunde ha varit större om hemmalaget satt sina chanser i den andra halvleken.

Jessica Jingblad utgick i den första halvleken med en befarad allvarlig knäskada. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt som det såg ut att vara.

Matchens bästa spelare var utan tvekan Elin Ekblom-Bak och Amanda Höglund i Älta.

Taggar: ,