Pernille Harder räddade Danmarks hopp

Danmark har varit nästan uträknat från att ens få spela play-off om en plats i VM, men torsdagkvällens bortamatch mot Island slutade med dansk 1-0-seger, målet gjort i början av andra halvlek av Linköpings FCs Pernille Harder.

sland förde matchen hela första halvlek. Bästa avslutet var ett skott av FC Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir tätt över ribban. Danmarks bästa chans var Sofie Pedersens nick i ribban varefter bollen studsade på mållinjen bakom målvakt Thora Helgadottir.
Efter att Pernille Harder smekt in bollen i högra krysset i 58:e minuten mattades hemmalaget.
Danmark passerade Island i grupp 3, som Schweiz redan vunnit, har 15 poäng mot Islands 13. Båda lagen har vars två matcher kvar som de förväntas ta full poäng i, men det ser alltså ut som att Island kommer att missa chansen till play-off.

Martin 2014-08-22 01:13

Kul att 'Magics' form i klubblaget håller i sig även i Landslaget för nu när LFC saknar representation i Svenska Damlandslaget så får man hålla tummarna för Danmark istället.

Rufus 2014-08-23 16:08

Ja, i Linköping är man "röd og hvid" när Danmark landskampar. Under förra årets EM-slutspel hejades det vilt på våra grannar i söder. En del spelare i Linköpings FC (lagkompisar med Harder och Gajhede) satt - eller hoppade - på läktaren iförda röd, dansk landslagströja med texten HARDER på ryggen.

Pernille Mosegaard Harder tycks vara på väg mot sitt livs form i år, efter sin fotskada. Det kan bli en rolig upplevelse, både i Damallsvenska och i Champions League!