Sofia Lundgren gör comeback i Hammarby

Det står nu klart att Sofia Lundgren, 33, kommande säsong spelar i Hammarby-tröjan. Hon har tidigare spelat i Umeå IK och AIK innan hon gick till Linköpings FC hösten 2008.
Sofia Lundgren gör comeback som målvakt men i ny klubb, Hammarby. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Hon är alltså en mycket rutinerad målvakt med 27 A-landskamper i bagaget, hittills.

Sportchef Andrea Ruiz om värvningen;
– Vi är mycket glada över att Sofia ansluter till truppen. Hon har sedan februari 2013 dragits med diskbråck men nu är hon tillbaka, vilket visar på en enorm styrka både fysiskt och mentalt. Med nära 250 matcher i Damallsvenskan så är jag helt övertygad om att Sofia kommer bidra stort med sin rutin och erfarenhet, både på och utanför planen.

–Det är en utmaning att spela med nykomlingar men jag har gjort det förut och det har gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Nu är läget självklart lite annorlunda då jag ska tillbaka från den tuffaste skada jag haft, berättar Sofia i pressmeddelandet från Hammarby.
- Målet är att vi ska hålla oss kvar i Damallsvenskan. Personligen vill jag komma upp i bra nivå igen, sedan får jag se hur långt det räcker. Jag känner samma driv som jag alltid har gjort för fotbollen och självklart vill jag nå toppen igen.

Huvudtränare Pär Lagerström;
– En frisk Sofia Lundgren i bra form är enligt mig given i VM-truppen, det säger lite om potentialen i detta nyförvärv. Däremot är det viktigt att vi har tålamod med Sofia som har haft en lång och svår skada. Förutom att Sofia är en riktigt bra målvakt så ser jag många andra fördelar att få in henne i truppen inte minst gällande hennes enorma erfarenhet och professionalism..

Hammarby har även gjort klart med den talangfulla målvakten Patricia Kaldoyo från Enskede IK