Mediasvep efter USA-matchen

Sverige byter spelort till Växjö där uppladdningen inför tisdagsmatchen mot Skottland tar vid. I väntan på fler blågula intryck har damfotboll.com samlat mediaröster efter landskampen mot USA.
Landslaget har lämnat Gamla Ullevi och Göteborg efter USA-matchen - omdömena om insatsen finns kvar. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Emelie Fredriksson, Aftonbladet
”Nästan två månader har gått sedan Sveriges fullkomliga plattmatch mot Kanada, men bilden av det sega, oinspirerade och bolltappande laget vi följde i ett aprilkallt Trelleborg då har varit svårt att skaka av sig.”

[…]”Och det Sverige som vi fick se första halvlek mot USA var ett helt annat. Det var aggressivt och kompakt och ett aktivt Sverige vann boll och överraskade i duellspelet.”

Eric Hilmersson, Göteborgs-Posten
”Det ska sägas direkt: Spelmässigt imponerade Sverige i långa stunder mot det stjärnspäckade USA.

Under den första halvleken dominerade Caroline Seger och Lisa Dahlkvist sitt mittfält med eftertryck, medan amerikanskorna kändes tafatt, bleka och ärligt talat inte särskilt motiverade.

Seger och Dahlkvist, ja. Den centrala duon framstår allt mer som Sveriges allra starkaste enhet med sin kombinerade skatt av klokhet, rutin, hårdhet och bolltrygghet. Att Seger, trots att hon bänkats i klubblaget Lyon, kunde gå in och se så hemtam ut där på mitten imponerade storligen på mig.”

Per Bergsten, Corren.se
”OS-reprisen mot USA gav ännu en förlust, men tveklöst också en del positiva besked. Det var framflyttade positioner, större aggressivitet, inga parkerade Rio-bussar och en mer passningsorienterad fotboll än vi sett på ett tag av detta lag.

Samtidigt var det en träningsmatch och USA saknade en och annan av sina bästa.
Sverige?

Saknade det där sista.

Två hela matcher, 180 minuter, mot nordamerikanskt motstånd under våren. . .ja, det är ingen tillfällighet. Så nog finns att jobba på. Nu var tanken att straffa med snabba omställningar, men i stället blev svenskorna straffade med samma vapen.”

Frida Östberg, SVT Sport:
”Det syns tydligt att vi skapar fler chanser, fler deltar i anfallsspelet och därav kommer chanserna. Men den sista noggrannheten, de lägena kan man inte missa. Så många chanser får man inte, det handlar om skärpan i avsluten.”