...men Anja Mittag förlänger med Rosengård

Frågan om Anja Mittags korttidskontrakt har hängt i luften sedan hon med kort varsel kom tillbaka till Malmö i våras. Och svaret blir att den tyska anfallaren stannar fram till sommaren 2019.

– Hon är en forward av högsta klass och vi är naturligtvis glada att kunna presentera detta, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Efter en skakig period och dåligt med speltid i Wolfsburg sökte sig Mittag, som lämnade Rosengård för PSG 2015, åter till stabiliteten i sin svenska klubb där hon vunnit skytteligan två gånger (21 mål både 2012 och 2014).

Nu får Mittag mer tid på sig att utöka årets notering på tre mål och laget säkrar upp en viktig pjäs i tider där truppen annars tunnas ut med avgångar.
– Hon tillför en tyngd framåt och förhoppningsvis kommer hon göra många poäng för oss i höst. Tillsammans med Lotta Schelin har vi det bästa anfallsparet i ligan, säger Therese Sjögran.

I sista veckan på det nuvarande korttidskontraktet (till den 30 juni) är förlängningen klar och 32-åringen behåller sin klubbadress till hösten.

Hon missar dock torsdagens match mot Piteå IF. Mittag har redan anslutit till det tyska landslaget för EM-uppladdning.