Elitettan

Assi laddar för långdistansderby

Assi IF har startat med raketfart, är obesegrat inför prestigemötet med Umeå IK. Kalixlaget har en tydlig lokal förankring, lika stark hos dem som tagit sig över hela landet och fyra divisioner för att ta tillbaka sin plats.

Sarah Storck: "Klart att vi gärna förstör för dem"

Sarah Storck är tillbaka i storstadslaget, i den svartgula Solna-familjen. Men AIK är inte i Elitettan för att stanna, helgens match på Skytteholm ger en spännande fingervisning i toppmötet med Växjö DFF.

Nykomling vill bli bäst i Halland

Titeln ’bäst i Halland’ lockar för spelarna i både IF Böljan och Kungsbacka DFF. Bland annat hos en 19-årig, djupledslöpande forward som kombinerar fotbollen med räddningstjänst-utbildning. Wilma Persson Gullqvist närmar sig torsdagsmatchen med derbykänsla.

Ny form för elitfotbollen i Alingsås

Holmalunds IF spelar sitt andra år i Elitettan - det är redan klart att det blir det sista. Föreningen och damsektionen går skilda vägar efter säsongen. Medan letandet efter samarbetspartner och ny klubbadress fortgår gör spelarna sitt för att behålla elitstatus.

Växjö DFF på rätt kurs i Elitettan

Tre matcher och lika många segrar. Serien är ung, men Växjö visar upp flera av komponenterna hos ett topplag. Många mål framåt (elva), få insläppta (ett) och full pott även när det kärvar.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.

Derbyknall 2

Om det skulle hända Sundsvalls DFF något positivt var det i ett derby mot Östersunds DFF. Efter 3-1-segern hemma är det nu bara målskillnaden kvar för att nå ovansidan av nedflyttningsstrecket.

Första Holmalunds-segern på fyra matcher

Bortasegern med 1-0 gjorde att Holmalund Alingsås bytte plats i tabellen med Kungsbacka DFF som man gästade.

Målrikt derby i Kalmar?

En titt i Elitettan-tabellen på raderna IFK Kalmar och Växjö DFF skvallrar om att det kan bli ett särdeles målrikt Smålands-derby på Gröndal i Kalmar på torsdagen kl 19.00.

Östersunds DFF ännu obesegrat hemma

Sunnanås glädje över att ha tagit ledningen i Östersund blev kortvarig och till slut hade Östersunds DFF med 3-1 utsträckt sin segerrad till fem på hemmaplan.

Succédebut av 17-åring i QBIK

Amanda Jansson tog för sig och blev stor matchvinnare med två mål när QBIK hemma besegrade topplaget IK Sirius med 2–1 (1–0). Tidigare i veckan fyllde hon 17 år – Det känns riktigt bra och jag är väldigt glad, jag vet inte vad jag ska säga. Tjejerna i laget stöttade mig hela vägen, säger tvåmålsskytten och debutanten Amanda Jansson efter matchen

Hammarby och Hovås tappar mark

I dagens toppmatch i Elitettan mellan tvåan Hammarby och trean Hovås Billdal föll inga mål. 0:0 slutade matchen i ett regnigt Stockholm och det gynnar främst serieledande Limhamn Bunkeflo.

Äntligen en 5-1:a för AIK

AIK har blandat och gett under våren men mot Kungsbacka DFF blev det en 5-1:a i alla bemärkelser - i synnerhet för Loreta Kullashi som gjorde tre av målen.

Dramatiskt för både Holmalund och Kalmar

IFK Kalmar kunde vända hem med 3-2-seger från Alingsås men utan Linnea Johansson som fördes till sjukhus med ambulans med huvudskada efter en sammanstötning. Matchen föregicks av ett plötsligt tränarbyte i hemmalaget för ett par dagar sedan

Växjö DFF vann viktiga streckmatchen mot Älta

Efter två raka förluster vann Växjö DFF den viktiga hemmamatchen mot Älta IF med 5-2 och hamnade åter på¨plusmål. Om Älta vunnit hade Växjö-laget hamnat under nedflyttningsstrecket