Elitettan

Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.

Derbyknall 2

Om det skulle hända Sundsvalls DFF något positivt var det i ett derby mot Östersunds DFF. Efter 3-1-segern hemma är det nu bara målskillnaden kvar för att nå ovansidan av nedflyttningsstrecket.

Första Holmalunds-segern på fyra matcher

Bortasegern med 1-0 gjorde att Holmalund Alingsås bytte plats i tabellen med Kungsbacka DFF som man gästade.

Målrikt derby i Kalmar?

En titt i Elitettan-tabellen på raderna IFK Kalmar och Växjö DFF skvallrar om att det kan bli ett särdeles målrikt Smålands-derby på Gröndal i Kalmar på torsdagen kl 19.00.

Östersunds DFF ännu obesegrat hemma

Sunnanås glädje över att ha tagit ledningen i Östersund blev kortvarig och till slut hade Östersunds DFF med 3-1 utsträckt sin segerrad till fem på hemmaplan.

Succédebut av 17-åring i QBIK

Amanda Jansson tog för sig och blev stor matchvinnare med två mål när QBIK hemma besegrade topplaget IK Sirius med 2–1 (1–0). Tidigare i veckan fyllde hon 17 år – Det känns riktigt bra och jag är väldigt glad, jag vet inte vad jag ska säga. Tjejerna i laget stöttade mig hela vägen, säger tvåmålsskytten och debutanten Amanda Jansson efter matchen

Hammarby och Hovås tappar mark

I dagens toppmatch i Elitettan mellan tvåan Hammarby och trean Hovås Billdal föll inga mål. 0:0 slutade matchen i ett regnigt Stockholm och det gynnar främst serieledande Limhamn Bunkeflo.

Äntligen en 5-1:a för AIK

AIK har blandat och gett under våren men mot Kungsbacka DFF blev det en 5-1:a i alla bemärkelser - i synnerhet för Loreta Kullashi som gjorde tre av målen.

Dramatiskt för både Holmalund och Kalmar

IFK Kalmar kunde vända hem med 3-2-seger från Alingsås men utan Linnea Johansson som fördes till sjukhus med ambulans med huvudskada efter en sammanstötning. Matchen föregicks av ett plötsligt tränarbyte i hemmalaget för ett par dagar sedan

Växjö DFF vann viktiga streckmatchen mot Älta

Efter två raka förluster vann Växjö DFF den viktiga hemmamatchen mot Älta IF med 5-2 och hamnade åter på¨plusmål. Om Älta vunnit hade Växjö-laget hamnat under nedflyttningsstrecket

Ostoppbara LB07

Limhamn Bunkeflo återvänder från Sundsvall med tre nya poäng och 4-0. Annat vore en knall för Elitettans suveräna serieledare.

Klätterställningen i Elitettan 2016 omg 9

Under rubriken Klätterställning redogör vi för ställningen i Elitettan efter var tredje omgång och hur lagen förbättrat eller försämrat sin position vid dessa tillfällen

Östersund nära poäng mot LB07

Det var nära ett tag att det inte skulle bli någon match på grund av pilotstrejken, men Östersunds DFF lyckades ta sig till Malmö i alla fall, och kommer att ta sig hem också även om det tar tid, en eloge till föreningen för det. Två gånger under matchen hade ÖDFF ledningen mot topplaget LB07, som till slut lyckaes vända matchen till seger med 3-2

Inställt i Skellefteå på grund av flygstrejken

Elitettan-matchen mellan Sunnanå och Växjö DFF som skulle spelats på söndagen är inställd.

Hovås Billdals första halvlek fällde Sundsvall

I den åttonde matchen för säsongen (femte hemmamatchen) så stod Sundsvalls DFF för motståndet till fortfarande obesegrade Hovås Billdal. Och det var sannerligen en match med två halvlekar trots siffermässigt övertygande 5-1 till Hovås Billdal.