Linköpings FC

Chandra kommenterar övergången i ett pressmeddelande:
– Att få chansen att tillhöra en av Europas bästa klubbar är något som jag drömt om och jobbat hårt för sen jag var liten. Jag är väldigt tacksam för att jag fått denna möjligheten, och jag kunde inte ha drömt om en bättre klubb att få skriva mitt första professionella kontrakt med.

Artikel 2016-06-30 11:45

Utdelning först i matchminut 86, sak samma för Linköping som återtog serieledningen, fyra plusmål bättre än Rosengård

I samma stund surt för KGFC, vars försvarsplan så när höll till poängskräll på bortaplan.

Linköping började med att sätta press och var nära att få träff med en blandning av skott utifrån och instick till lägen i straffområdet.

Artikel 2016-06-27 20:56

Hon hade en mittfältsroll jämsides Mariann Gajhede-Knudsen och alltid lika självklara Claudia Neto. Medan Harder, Blackstenius och Minde tog de tre offensiva platserna.

Artikel 2016-06-19 22:04

Forwarden som stod för tre av målen vid 8-0-triumfen mot Vittsjö i onsdags trivs utmärkt i LFC-offensiven. Både individuellt och som lag finns resurser att behålla trycket framåt.
– Vi har ju gjort om lite, får in fler forwards i vårt anfallsspel och har lyckats med det på ett bra sätt. Vi gör fler mål och kommer till bättre lägen, säger Blackstenius och pekar på bredden som gett utdelning.

Artikel 2016-06-17 15:47

Linköping började med sin stora stjärna Pernille Harder på bänken. Istället fick norska Kristine Minde förtroendet att spela från början igen. I den sjunde matchminuten var gästerna nära att ta ledningen när Fridolina Rolfö troligtvis försökte sig på ett inlägg från vänster som dock kom för nära Hilda Carléns mål och toucherade ribban.

Artikel 2016-06-11 15:02

Laget avreste redan på fredagen med flyg till Luleå. Därifrån bär det söderut med buss till Piteå.

Det är 110 mil hem till Linköping efter matchen - med buss i så fall.
– Det kan bli en rysare. Vem vet, vi kanske får en hel helg i Luleå, säger LFCs tränare Martin Sjögren till Östgöta-Correspondenten.

Artikel 2016-06-10 15:57

I en kontring där både Lieke Martens, Jessica Samuelsson och egna målvakten Cajsa Andersson sprang ihop i jakten på bollen blev Jessica liggande.Efter några minuters avbrott utgick Jessica för att senare komma tillbaka in på plan men det blev inte långvarigt.
Några minuter senare satte hon sig ner och vinkade för att bli utbytt.

Artikel 2016-05-30 09:59

– Förhoppningsvis ska vi kunna stjäla poäng på bortaplan. Jag och min backlinje får jobba stenhårt med höga krav, säger Magdalena Ericsson.

Bortalägret sjuder av självförtroende, den fläckfria säsongsstarten beror till syvende och sist på hur laget präglat sina seriematcher. Stark dominans, stort bollinnehav och ett övertag i målchanser.

Artikel 2016-05-27 13:57

Umeå IK hängde inledningsvis med LFC’s anfallsförsök, försök som oftast slarvades fram och kändes framstressade i jakten på tidigt mål. Gästerna bröt många passningar under den första tiominutersperioden och försökte hitta snabba passningar för att komma förbi hemmalagets förstapress, helst på en huggande Lina Hurtig längst fram.

Artikel 2016-05-19 22:06

– Det har inte varit så många matcher, vi ska inte underskatta dem. Vi brukar ha svårt mot Umeå och behöver vara på tårna hela tiden, säger Jessica Samuelsson.

Serietvåan ser ut att lita på sin spelidé, med trygghet i att målen kommer förr eller senare.

Av de fem triumferna var dock senaste insatsen mot Kvarnsveden den minst övertygande. Även där avgjorde Linköping före slutsignalen.

Artikel 2016-05-19 08:16

Tränaren Jonas Björkgrens tankar kring lagets prestation så här långt är balanserat positiva när han delar med sig av dem för damfotboll.com.

Artikel 2016-05-13 12:29

LFC var snabbast på boll i alla situationer och spelarna hade oftast klart för sig vad de skulle göra med när bollen väl var under kontroll – framåt. Flera gånger hittade LFC ett recept för att slå ut KIF Örebros försvarsspel.

Artikel 2016-05-08 19:37

– Enormt tråkigt för oss med den här typen av skador och ännu tråkigare för Matilda. Det är klart att det blir ett avbrott i karriären. Det känns för jävligt, säger LFCs tränare Martin Sjögren till Östgöta-Correspondenten.

Artikel 2016-04-29 10:52

Linköping inledde klart bäst, men Eskilstunas Petra Andersson hade den första riktigt klara målchansen i den 7:e matchminuten, som hon som dock missade.
Pernille Harder gjorde de två första målen för Linköping. Det var första i den 26:e minuten på nick efter hörna och det andra målet, som blev matchavgörande, var mycket snyggt efter förarbete av Stina Blackstenius.

Artikel 2016-04-28 23:05

– Vi har spelat bra men måste höja oss mot Eskilstuna som är en helt annan motståndare, säger Kristine Minde.

LFC:s norska landslagsspelare gör sin tredje säsong i klubben där hon fått flytta på sig en del. Flexibel som få, just nu är Minde en del av forwardstrion som gett laget en flygande start i Damallsvenskan.

Artikel 2016-04-28 12:20

– Vår ambition är att kvalificera oss för Europaspel, säger Martin Sjögren.

Tipparna på upptaktsträffen placerade LFC både som etta och tvåa. Ett tydligt bevis för att laget har stark tro om sig att vara med där uppe, Linköping har förvisso slagit Rosengård flera gånger de senaste åren men ändå inte kunnat lägga fingrarna på guldet under 2010-talet.

Artikel 2016-04-16 08:54

Som mittback skiljer hon sig dock från företrädaren genom att också kunna använda vänsterfoten på bästa sätt. I landslaget har hon givetvis en stor nytta av detta när hon spelar vänsterback.

Artikel 2016-04-15 08:20

När alla fått ordning på sina mentometrar så blev det alltså Linköpings FC som fick flest röster och hela 52.8 procent tror att de ska vinna Damallsvenskan.
Att FC Rosengård blir tvåa tippade 37.7 procent av de tillfrågade.

Artikel 2016-04-12 16:18

Fadderprojektet innefattar bland annat att spelarna i Linköpings FC agerar faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun, som de sedan besöker i deras träningsmiljö. Dessutom blir flickspelarna inbjudna till LFC Night där de får chansen att träna med LFC-spelarna på Linköping Arena samtidigt som deras tränare får en föreläsning med representanter från Linköpings FC:s sportsliga verksamhet.

Artikel 2016-04-07 09:42

Fridolina Rolfö stod själv för hälften av målen, Pernille Harder och Jonna Andersson vardera två och Stina Blackstenius ett,
Det var två lag som milt uttryckt inte var i fas med varandra. LFC regerande mästare i Svenska cupen rejält sparrat med supercupfinalen i Malmö i onsdags hade speeden och säkerheten på plats.

Artikel 2016-03-20 19:10