Umeå IK

Umeå började matchen bra och under matchens första 20 minuter visade det unga laget upp en av säsongens bästa perioder. Men en halvtimme in i matchen hade Rosengård tagit över och börjat sätta hård press på Umeås försvar.

Artikel 2016-06-15 22:56

Kvarnsveden öppnade bra och tog kommandot över matchen direkt hemma mot Umeå IK. Forwardsstjärnan Tabitha Chawinga tunnlade Amanda Kröger, fick med sig bollen och satte den i högra hörnet om Malin Reuterwall i Umeåmålet. Då hade vi bara spelat i fem minuter. KIK hade också haft ett farligt läge på en vänsterhörna innan.

Artikel 2016-06-11 15:59

Vittsjös första mål kom 25 minuter in i matchen genom Linda Sällström som efter en dubbelchans blev helt fri framför Umeåmålet och närmast liggande kunde sätta bollen i mål. Sällström fick ett nytt öppet läge 5 minuter senare men laddade för mycket krut och skottet gick högt över.

Artikel 2016-05-29 18:44

Umeå IK hängde inledningsvis med LFC’s anfallsförsök, försök som oftast slarvades fram och kändes framstressade i jakten på tidigt mål. Gästerna bröt många passningar under den första tiominutersperioden och försökte hitta snabba passningar för att komma förbi hemmalagets förstapress, helst på en huggande Lina Hurtig längst fram.

Artikel 2016-05-19 22:06

Det blev en ganska säker seger för topptippade Eskilstuna United borta mot Umeå IK. Det blev till slut 3-1 efter mål av Mimmi Larsson, Louise Quinn och Frida Svensson för Eskilstuna, medan Hanna Sandström gjorde tröstmålet för Umeå. Det hjälpte inte att Lina Hurtig gjorde come back från start efter sin stressfraktur och Jenny Hjohlman som också startade efter att varit skadad i förra matchen.

Artikel 2016-05-15 19:01

Sett till spelet i första halvlek tappade Umeå både ledningen och segern. Mallbackens tempoökning räckte för att stärka trovärdigheten i slutresultatet.
– Självklart hade vi gärna tagit tre poäng, men vi släpper också ett tidigt mål och hamnar i uppförsbacke, sade Madelen Janogy efteråt.

Ett tidigt mål var det, Umeå utnyttjade faktiskt sitt allra första anfall.

Artikel 2016-05-01 15:57

– Det känns självklart skönt att få med sig poäng på bortaplan i en premiär. Det var mycket nerver i dag, sade Maria Bergkvist till Västerbottens-Kuriren.

Umeå fick se motståndarlaget och i synnerhet en framtidsspelare ta hand om taktpinnen i de första skälvande serieminuterna.

Artikel 2016-04-17 14:58

– Jag är inte ett dugg förvånad. Vi har en ung trupp och många skador. Samtidigt är det skönt läge för oss att visa motsatsen, att vi ska ligga högre upp, säger hon.

I premiärveckan står Bergkvist med en 24 spelare stor trupp, utvidgad med tanke på att förra säsongens skadegissel spillt över på årets planeringspapper.

Artikel 2016-04-13 21:25

– Alla är vi olika och olika är bra. Alla är vi lika mycket värda och alla har rätt till att älska vem man vill. Vi i Umeå IK FF vill symbolisera vikten av detta genom att använda en regnbågsfärgad kaptensbindel under denna säsong, säger Lisa Lantz, lagkapten Umeå IK FF i ett pressmeddelande.

Artikel 2016-04-11 20:33

En lyckad start med 1-0 genom Hanna Sandström var tacksamt.
Ett ribbskott var PIFs bästa kvitteringschans i första halvlek.

1-1 kom istället i början av andra nör Josefin Johansson nickade på Lena Blomkvists inägg.
Amanda Berglunds ribbskott i 82:a minuten var hemmalagets bästa chans till segermål.
Norska Helene Schjelderup gjorde A-lagsdebut i UIK.

Artikel 2016-04-02 22:00

– Det kändes som en välförtjänt seger och jag tycker att vi hade kontroll över matchen. Jag märkte av att Umeå blev tröttare i den andra halvleken och att vi blev bättre ju mer matchen led. Sen hade vi pratat om att vi skulle sätta högre press på dem i halvtid, säger Annica Svensson efter matchen.

Artikel 2016-03-20 21:08

Du är van vid tuffa prövningar från din tid som spelare i Umeå IK. En tid då ni lyckades vinna det mesta som gick att vinna. Idag står klubben inför en annan utmaning där du har en ung trupp som vill mycket men som också med sin korta rutin från hård träning behöver lotsas fram med varliga händer.

Artikel 2016-03-15 14:32

Sunnanå lyckades inte bromsa målpigga UIK som ledde med 7-0 redan i halvtid.
Umeå IK hade tre fyramålsskyttar Elin Bäckström, Rita Chikwelu och Jenny Hjohlman för fyra.

- UIK var riktigt bra och de spelade med hela a-laget. Det var ett bra test för oss att få möta ett så bra lag som Umeå IK. Det är en underbar träningsmatch att få, säger Jackie Bachteler, tränare i Sunnanå till Norran.

Artikel 2016-03-12 23:34

Sirius fick en straff emot sig och den satte Jenny Hjohlman till 1-0 för Umeå IK.
2-0 gjorde Lisa Lantz efter hörna och då återstod 75 tunga minuter sett med hemmaögon att spela. Sirius höll sedan uppe spelet men UIK släppte inte till för att det skulle uppstå spänning.
Rita Chikwelu fastställde slutresultatet.

Artikel 2016-02-21 18:44

Nina Jakobsson, Josefin Johansson och Frida Abrahamsson gjorde dem. Så långt visade PIF att allt inte hänger på fjolårets anfallsduo Pauline Hammarlund och Hanna Pettersson.
- Ett mål och ett assist, kul att det lossnade direkt, säger Nina Jakobsson till Piteå-Tidningen.
– Det mest glädjande är att vårt kombinationsspel är så vasst redan i första matchen, tillägger tränare Stellan Carlsson.

Artikel 2016-01-31 21:19

– Det går inte med ord beskriva hur det kändes. Jag förstod direkt vad det var för skada och det tog också tid att smälta, säger Hanna Folkesson på Umeå IKs hemsida.
Det blev varken något VM-spel eller något spel i KIF Örebro i Damallsvenskan under 2015 – däremot en lång och mödosam rehabiliteringsresa, inte utan bakslag.

Bland annat fick operationen skjutas upp en hel månad.

Artikel 2016-01-14 18:26

– Möjligheten att få spela allsvensk fotboll i Umeå IK hägrar fortfarande, den svåra skadan till trots, säger Amanda Kröger.

20-åriga mittbacken Amanda Krögers drömmar om fotbollssäsongen 2015 tog slut redan den 17 april.
Under en bortamatch mot Eskilstuna med F19-laget skadade hon sig så illa att korsbandet i vänster knä gick av.

Artikel 2015-12-16 16:18

Tuija har även utmärkt sig i Finlands damlandslag som en av de bästa försvarssspelarna. Hon har spelat 76 landskamper.
Hennes kontrakt med den danska klubben är ettårigt.

– Det är Finlands bästa försvarare som kommer till oss. Hon blir en förstärkning i vår backlinje, säger tränaren Brian Sørensen till klubbens hemsida

Artikel 2015-12-10 23:32

- Vi har följt Emmi en tid, berättar Vittsjö GIKs sportchef Olof Sixten på klubbens hemsida.
- Vi tycker hon är en mycket intressant spelare för oss så det känns riktigt bra att vi nu kan planera för den kommande säsongen tillsammans. Emmi ansluter till truppen i säsongsupptakten i januari.

Artikel 2015-11-26 17:17

Jasmin Nejati, 21, är en talang av rang.
I år skulle hon ta det stora steget och etablera sig i såväl Umeå IK FF som i damallsvenskan. Då, under träning, var olyckan framme och det roliga tog slut innan det ens hade börjat.
Både främre korsbandet och menisken i vänster knä var skadat och för Jasmin var det bara att ställa in sig på en säsong fylld av rehabträning.

Artikel 2015-11-16 13:14