Filip Oskarsson

13 years 37 weeks
7 years 26 weeks sedan
 • Filip Oskarsson

  Fotograf

  Har spelat lite fotboll själv i unga år. Ett par säsonger under tidigt 1990-tal i Hjulsbro IK, Linköping. Andra idrotter jag utövat är bandy (på is), basket och judo. Nu blir det mest innebandy med jobbet och lite löpning i skogen på sommaren. Gillar också att cykla. Lite måste man ju hålla igång.

  Jag har fotograferat sedan 2004, först bara motorsport (främst folkrace). Damfotboll började jag fotografera på allvar 2006 då jag skaffade systemkamera. Jag är helt självlärd inom fotograferingen, alltså ingen utbildning i botten.

  Damfotboll har varit mitt intresse sedan 2001, då jag på TV:n såg fotbolls-EM för damer i Tyskland. Den där turneringen där Sverige förlorade finalen efter straffar. Svensk klubblagsfotboll och Linköpings FC i synnerhet kom inte in i bilden på allvar förrän 2005 då jag på plats såg LFC-Umeå IK en solig septembersöndag på folkungavallen.

  Fotografering är en mycket stor hobby. När jag inte är ute och tar bilder jobbar jag på ett analyslaboratorium. Vi analyserar bl.a. dricks och avloppsvatten från olika kommuner i Sverige.

  1983
  Damallsvenskan Nordöstra Götaland