Tina Nordlund gör come-back i Umeå IK

Det blir mycket nytt på ledarsidan i Umeå IK i år förutom huvudtränare Joakim Blomqvist.

Före jul meddelade Hanna Ljungberg, som efter sin skada i somras varit assisterande tränare, att hon nu kommer att helt fokusera på sina sjukgymnaststudier. Ny assisterande tränare i Umeå IK blir Tina Nordlund, även hon tidigare stjärnspelare i klubben. Tina spelade i Umeå IK 1996 – 2002 och blev Diamantbollsvinnare 2000. F n bor och jobbar hon i Stockholm i sitt egna företag Tina Nordlund, Yoga, Inspiration och Utveckling. Tina kommer från och med mitten av januari att dela sin tid mellan Stockholm och Umeå med målsättning att efter sommaren ha Umeå som bas.

I Umeå IK kommer Tina att som assisterande tränare främst arbeta med det offensiva spelet samt med mentala frågor på både gruppnivå och individuellt. Hon kommer också att vara yogalärare samt kunna anlitas som föreläsare inom personlig utveckling och balans.

Mats Söderholm återkommer till Umeå IK som målvaktstränare. Han är en välmeriterad målvaktsprofil i Umeå med sju säsonger i Umeå FC på 80- och 90-talet och har sedan 2001 varit målvaktstränare. Säsongen 2004 tränade han Umeå IK i Damallsvenskan.

- Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta Tina och Mats till Umeå IK. Både har starka egna spelarmeriter och goda ledaregenskaper. Tinas egna erfarenheter av såväl med- som motgång kommer både klubben och laget att ha stor nytta av, konstaterar klubbdirektör Britta Åkerlund.
- Vi får ett fantastiskt bra tränarteam med Joakim Blomqvist som huvudtränare och fotbollsansvarig, Maria Bergkvist och Tina Nordlund som assisterande, Mats Söderholm som målvaktstränare och Lars-Gunnar Skoog som fystränare. Tillsammans har dom de kvalitéer som behövs för att utveckla våra unga spelare till ett framtida storlag.

Om sin återkomst till Umeå IK säger Tina Nordlund:
- Det känns väldigt kul att vara tillbaka i föreningen. Jag är mycket glad och stolt över möjligheten och känner mig inspirerad och trygg tillsammans med de övriga ledarna. Nu ser jag fram emot att få dela med mig av mina erfarenheter.

Taggar: