"Jag är en stor spelare och vill ta mer plats"

- Det säger Jessica Landström i en intervju med damfotboll.com. Jessica Landström som en kort tid efter att hon blev svensk mästarinna med Linköping skrev på för de amerikanska mästarinnorna Sky Blue Soccer ser fram emot sitt nya liv som proffs i USA. En spännande utmaning som hon räknar ska göra henne till en farligare spelare.
Jessica Landström gör mål på Ulla-Karin Rönnlund i cupfinalen. FOTO: Filip Oskarsson.
Jessica Landström

Du lämnar nu Linköping för Sky Blue Soccer, varför?
- De är mästarinnor i WPS-ligan, det är smickrande att bli draftad av dem. När jag satte mig ned och pratade med dem om målsättningar och nästa år kändes det väldigt spännande. Det är en stor och spännande utmaning, förklarar Jessica Landström.

Och nya utmaningar är kanske vad hon behöver efter guldåret i Linköping. Jessica gör sitt bästa för att sammanfatta det händelserika 2009.

- Först var jag skadad och sen när jag kom tillbaka åkte jag på en lårkaka – under Algarve. Så det började brokigt men sen blev det bättre och bättre, säger Jessica och förklarar sedan hur man kommer tillbaka på bästa sätt efter en rad skador.
- Det gäller att träna hårt och då släpper det, man får bättre självförtroende. Ju mer självförtroende man får desto bättre går det.

Jessica lyckades pricka in flera viktiga mål för Linköping under säsongens gång och passar som vanligt på att lyfta fram laget när hon förklarar sin egen lyckade säsong.
- Laget har spelat med självförtroende och då blir man själv bättre och vågar mer...

Du värvas till mästarklubben i USA för att prestera, känner du att det finns någon press på dig?
- Nej, det är alltid press på den här nivån. Nu värvas jag för att de vill ha ny spetskompetens. Pressen kommer att vara jämnt fördelad i truppen då det är en bra klubb med bra konkurrens, svarar Jessica.

Vad känns att du behöver utveckla under nästa säsong?
- Jag vill alltid utveckla fysiken. Sen är det tekniska detaljer jag kan bli bättre på. Hastigheten med bollen vid fötterna. Med den speltyp jag är så vill jag bli farligare i boxen. Jag är ju en stor spelare och vill ta mer plats.

Text: Alva Nilsson