Fortsatt dansk måltorka

Danmark stod upp väl mot världsmästarna men Japan vann välförtjänt med 2-0 (2-0). Förutom förlusten har Danmark anledning att bekymra sig för måltorkan, inte ett enda under de tre matcherna i Algarve Cup.

Låt vara att man mött starkt motstånd i form av Tyskland och Norge förutom alltså Japan.
De bästa danska chanserna hade Johanna Rasmussen (Kristianstads DFF) - två i första och en i andra.
Japan tog ledningen när Nahomi Kawasumi fick "Thunebro-träff". Det var ett skott ute från högerkanten och bollen smet in i bortre krysset bakom danska målvakten Stine Lykke Pedersen som placerat sig för ett inlägg.
2-0 i andra halvlek kom när Danmark tappade boll under framryckning vid mittcirkeln. Det fanns inte folk hemma och en passsning ut på vänsterkanten gav Yuki Ogimi utrymme för att till och med runda Stine Lykke innan hon satte bollen i mål. Yuki Ogimi blir för övrigt klubbkamrat med Sofia Jakobsson i Chelsea i juli.
Marianne Gajhede (Linköpings FC) byttes in i mitten av andra halvlek och Katrine Veje (LdB FC Malmö) ut under de sista fem minuterna. Line Röddik Hansen (Tyresö FF) och Johanna Rasmussen fick full speltid.
Veterane Katrine Pedersen blev de 12:e spelaren i världen med 200 landskamper. Åtta av dem är amerikanskor två från Kina. Senast före Katrine var Tysklands Birgit Prinz.