Vilken puls har Lotta Schelins syster Camilla under Sveriges matcher?

På www.livepulsen.se kommer man att kunna följa Lotta Schelins syster Camilla, Lisa Dahlkvists pappa Sven ”Dala” Dahlkvist och Kosovare Asllanis bror Arments puls under Sveriges gruppspelsmatcher. Förutom familjemedlemmarnas engagemang kommer man även kunna följa pulsen på ett svenskt fan och Svenska Spels oddssättare Stefan Edberg.

Genom att ta pulsen på olika personer ser man hur olika matchsituationer kan påverka beslutet att spela på en match man upplever.
– Vi vill ta reda på hur mycket hjärtat påverkar hjärnan i beslutet att spela på en match. Därför tar vi pulsen på spelarnas anhöriga, ett svenskt fan och en av Sveriges mest erfarna oddssättare, Stefan Edberg. En inte allt för okvalificerad gissning är att de anhöriga står för hjärtat och Stefan för hjärnan, säger Eva Evesjö, kommunikationsansvarig för Oddset Svenska Spel.

Arment Asllani är storebror till Kososvare Asllani, Camilla Schelin är storasyster till Lotta Schelin och den forne Guldbollen-vinnaren och AIK-legenden Sven ”Dala” Dahlkvist är pappa till Lisa Dahlkvist.
– Arments puls kommer att gå i taket om jag slår en felpass eller missar en målchans. Han kan ringa mig och sms:a mig 20 gånger efter en match om jag gjort ett misstag. Han har temperament och är engagerad, säger Kosovare Asllani.

Så här går det till – livepulsen.se
Ett pulsband fästs strax under bröstkorgen. Bandet är kopplat till en tablet (minidator) som är uppkopplad på nätet. Pulsen skickas sedan till www.livepulsen.se där svenska folket kan följa pulsen beroende på vilka matchsituationer som utspelar sig. Exempelvis mål, missade målchanser och utdelade kort.

På vår webb-TV sida kan ni se intervjuer gjorda med syskonen Asllanis och Shelin samt far och dotter Dahlkvist.