Mycket oklart i både Linköpings och Tyresös startelvor

Med ett skadedrabbat lag och ett missnöje över matchen mot Eskilstuna har de senaste tio dagarna endast innehållit tre vettiga träningar för Linköpings FC. Nu ligger fokus på nästa drabbning – Tyresö. Men vilket lag gästerna kommer till start med i Linköping är skrivet i stjärnorna.
Martin Sjögren i full koncentration. Foto: Bildbyrån

Trots att den unga Venera Rexhi räddade en poäng mot Eskilstuna United så var man inte nöjda i Linköpings FC . Med mycket skador i truppen ligger nu fokus på att försöka vända formkurvan uppåt. I de träningar som genomförts har tyngden legat på grunderna med omställningar, anfallsspel och försvarsspel.
– Vi har just nu ett väldigt skadedrabbat lag vilket har lett till få byten under match och många slitna spelare. När vi inte har kunnat ha ordentliga träningar så försämras också den fysiska formen, säger tränare Martin Sjögren.

Matchen på onsdagskvällen är ett stort frågetecken då laguppställningarna för båda lagen kommer att vara klara precis före matchstart.
– Flera av toppspelarna som hållit upp laget i Tyresö kommer inte att spela, inga amerikanskor och inte heller någon Marta. Dock har Tyresö flera bra spelare på pappret, men jag har ingen aning om vad de kommer att ställa upp med för lag, säger Martin.

Några spelare som är tillbaka i LFC är Jessica Samuelsson och Emma Lennartsson. Renée Slegers är ett frågetecken då hon har problem med sina ljumskar. En spelare som kommer att börja på bänken på onsdag är Pernille Harder, om inte läget förändras.
– Det är skönt att ha Pernille tillbaka då hon är den sortens spelare som kan avgöra en match på egen hand, säger Martin.

Just nu är det väldigt jämnt i tabellen och varenda poäng är viktig. Med en match mindre spelad ligger nu LFC 7:a. Med vinst mot Tyresö hoppar de till en andra plats. Målet är SM-guld.
– Nu gäller det att vinna mycket matcher. Jag tror att det är inbördes möten som kommer att avgöra hur läget kommer att se ut, säger Martin.

Text: Rebecca Candevi