FC Rosengårds CL-retur flyttad

FC Rosengårds motståndare i Champions League, Fortuna Hjörring har gett klartecken att flytta returmatchen från onsdagen den 12 november till torsdagen den 13:e. Det innebär också att FC Rosengård kommer att kunna delta på Fotbollsgalan.

Fortuna Hjörring spelar normalt på Hjörring Stadion som håller på att byggas om. UEFA godkänner i dagsläget inte den arenan för Champions League-spel. Av den anledningen har man behövt söka annan arena. Nu är saken löst och alternativet blev den Nordjyske Arenan i Ålborg, hemmaplan för herrlaget AaB Fodbold i den danska Superligan.

Erling Nilsson, FC Rosengårds sportchef låter nöjd i telefon.
– Rent sportsligt blir det bra med en dags vila till men det känns också bra att vi får möjligheten att delta på Fotbollsgalan, dit vi ändå har ett antal spelare som är nominerade. Vi kommer att åka hem direkt på tisdag morgon, köra ett träningspass på eftermiddagen och därefter sätta oss i en buss för att åka upp till Ålborg. En resa på kanske fyra - fem timmar. Men då får vi välbehövlig tid för uppladdning under onsdagen för att sen spela på torsdag.

damfotboll.com har nåtts av ryktet att matchen ska TV-sändas i Danmark, något som sportchefen Erling Nilsson också bekräftar.