Linköping startar insamling inför rysslandsresan

När Linköpings FC ska iväg och spela i Ryssland räcker inte pengarna som UEFA stöttar med för att täcka omkostnaderna. När frågan gick till kommunen om stöd blev det nej. Alla råd är goda och två oberoende personer kom in med önskemål om att Linköping skulle öppna en fond dit allmänhet och företag kan vända sig för att stötta klubben på detta äventyr. Deras önskemål blev startskottet till en nystartad 500-klubb.

Linköpings FC börjar hemma lördag 8 november mot ryska Zvezda från Perm i Uralbergen. Bortamatchen spelas i Perm på torsdag 13 november kl.15.00 svensk tid och 19.00 lokal tid.
Laget reser redan på måndag 10/11 mot Uralbergen för att få den mest kostnadseffektiva resan totalt sett likväl som bästa sportsliga förutsättningar inför torsdagens match. Det är en lång och kostsam resa.

För att få vara med i 500-klubben ska man alltså stötta klubben med 500 kronor.
– Det är två supportrar, oberoende av varandra, som har tipsat om detta initiativ och sagt att de gärna stöttar klubben bara de får reda på hur de ska gå till väga. Ett jättefint initiativ som vi naturligtvis är mycket tacksamma för och nu hoppas vi att både media och supportrar hjälper oss att sprida möjligheten, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki i ett uttalande.

Läs mer på www.linkopingfc.com

mia.e. 2014-11-04 16:23

Blir man ändå tvungen att lämna återbud, vilken klubb det nu än kunde gälla, för att kostnaderna blir för höga allt som allt, så understryker man bara det många påtalat för UEFA redan - att förutsättningarna att faktiskt kunna delta för lagen måste förbättras från arrangörssidan. Eller de där fyra procenten vi läste om av UEFAs totala bidrag/ersättning, höjas. Det skämmer inget klubblag om man blir tvungen att lämna återbud.

Önskar Linköping lycka till, insamlingen är väl ett tillägg, men den gör en nästan lite orolig - kommer de hem igen därifrån sedan, spelarna, eller blir de kvar vid Uralbergen...? För att betala av hotellinkvartering och hemresa ...nån gruvindustri där borta ...stort stenbrott...? Rohlin...

...Rolfö? Nu när vi sett henne i landslaget och allt...

mia.e. 2014-11-04 08:46

...

Rufus 2014-11-04 20:47

Ja, alla sätt är bra, o.s.v. Linköpings FC kommer att fixa resan - och återresan - på ett eller annat sätt. (Några år i saltgruvorna lär det nog inte bli för Martin Sjögren & brudarna.) Man har hursomhelst inte råd med alltför stora röda siffror i årsbokslutet bara för nöjet att få frysa häcken av sig vid foten av Uralbergen.

Om nu klubbar, som är berättigade till att spela i UWCL, men som inte anser sig ha råd med detta, skulle dra sig ur leken, så skulle detta bara föranleda ett och annat höjt ögonbryn inom UEFA, knappast någon kulturrevolution. I stället torde lotten hamna hos den klubb som står närmast i tur - och som har en skaplig reskassa...

Tyvärr tycks det återstå ljusår innan damfotbollen ens tillnärmelsevis kommit ifatt herrfotbollen, åtminstone i Champions League-sammanhang.

Martin 2014-11-04 20:59

Ett bra initiativ även om det nog varit bra om man dragit igång det i ett tidigare skede, hur som helst självklart för mig att 'bjuda igen' lite för alla säsonger av bra underhållande fotboll jag fått ta del av med Linköping FC på gamla Folkungavallen och nya Linköping Arena.

Bara att hoppas de drar in tillräckligt för att hålla siffrorna 'gröna' i årsbudgeten och sen får Linköpings kommunledning stå och skämmas medan vi som vill stödja våra fantastiska fotbollsdamer kan fortsätta glädjas med dom vid framtida framgångar. Lite märkligt är att detta initiativ inte fått någon uppmärksamhet i lokalmedia (ÖstgötaCorren) men det är väl kanske kommunledningen som bett om mörkläggning eller vad vet jag ?

Intressant är att det faktum att LFC ska påbörja resan redan den 10 November bör innebära att de skippar Fotbollsgalan vilket bara känns positivt för mig då SvFF inte förtjänar att ha damlagens representanter där efter sitt fjäskande för herrarna.

Filip Oskarsson 2014-11-04 22:31

Martin, både Östnytt och Corren har tagit upp denna insamling. Corren idag tisdag i papperstidningen och Östnytt i går måndag 3/11.

Martin 2014-11-05 00:36

Ok, hittade inget på nätet bara. Bra i alla fall att det tas upp och inte hamnar i skuggan av Åtvidabergs ekonomiska totalhaveri som till skillnad mot LFC:s är helt självförvållat.

Rufus 2014-11-05 20:40

500-kronorsdriven tycks ha fått god respons bland allmänhet och företag: 40- 50 000 kronor på knappt tre dagar.