Fyra VM-bevakare ska hjälpa Sverige

Förbundskapten Pia Sundhage har utsett fyra VM-bevakare som ska hjälpa Sverige inför sommarens VM-slutspel i Kanada.

Följande fyra personer kommer att hjälpa landslagsledningen att kartlägga motståndet:

Anna Signeul – Skottlands förbundskapten sedan 2005 och före detta förbundskapten för svenska U-landslag på flicksidan.

Thomas Dennerby före detta svensk förbundskapten med sex mästerskap på meritlistan och som ledde Sverige till brons i VM 2011.

Calle Barrling – Förbundskapten för F19-landslaget och har jobbat med talangutveckling på Svenska Fotbollförbundet sedan 1998.

John Natale – Jobbar med fotboll i USA, var en del av Pia Sundhages stab både i WUSA i Boston och Philadelphia och var USA:s videoanalytiker när laget vann VM-silver 2011 och OS-guld 2012.

Att Pia har lyckats få en amerikan med stor insyn i verksamheten i USA, med tanke på att USA spelar i Sveriges VM-grupp, är något hon är väldigt glad över.
Anna Signeul mötte Sverige så sent som i VM-kvalet i fjol med sitt Skottland, vilket också Sundhage ser som positivt. Dennerby och Barrling är en rutinerad duo med djup kunskap av svensk och internationell fotboll.
– Det är oerhört viktigt att ha förtroende för personer som scoutar lag och det känner jag verkligen att jag har för dessa fyra. Vi har samma syn på fotboll, säger Sundhage till svenskfotboll.se

mia.e. 2015-05-29 15:20

Om det gavs börsnoteringar för Förbundskaptenens arbete så hade Sundhages aktier tagit ett skutt uppåt med denna nyheten. En bra grupp VM-bevakare!

(urspr. kommentar 2015-02-13--13:38 ... redigerad vid nytt postdatum)