Oro i Piteå IF

Årsmötet i Piteå IF med alla dess sektioner utmynnade i att damfotbollen nu överväger att bryta sig ur. Som vanligt handlar det i botten om pengar.

Samtliga sektioner ställde sig bakom bildandet av en alliansförening, skriver Piteå-Tidningen.
– Vi har svårt att förstå varför beslutet måste tas så snabbt som den 1 juli. Det kommer leda till enorma problem då massor av frågor är obesvarade, sade Anders Eriksson, avgående ordförande för damsektionen.
– Vi får ett kapital på 400 000 kronor enligt förslaget. Det räcker med att ett företag ska gå i konkurs för att vi också ska göra det.

På sikt kan det bli så att PIF dam bryter sig ur Piteå IF men då stannar kapitalet i PIF (moderföreningen).
– I en alliansförening är vi bakbundna och kan inte döpa om oss. Men säg att ett företag ger en miljon för att få sitt namn kopplat till vårt. Då kan vi inte tacka nej, säger Eriksson.

– Min förhoppning är vi kan fatta beslutet om en alliansförening den förste juli, långa beslutsprocesser skapar oro. Men är det många frågor så kan det bli senare, säger nye ordföranden Anders Lundkvist.

– Om det här drivs igenom så snabbt att vi inte kan påverka processen så kommer hela damsektionen att ställa sina platser till förfogande, säger Anders Eriksson till Piteå-Tidningen.

Det går en skärningslinje vid ungdomsfotbollen som PIF dam vid en delning vill ta med sig flicklagen. PIFs huvudstyrelse vill utreda det närmare.
– Vi vet alla att vi måste ta det här beslutet om en alliansförening på grund av damernas dåliga ekonomi, sade PIF herrs Christer Berglund vid årsmötet