Oavgjort mellan konkurrenterna bakom Sverige

Polen och Danmark närmar sig gärna Sverige. Kampen om att bli grupptvåa, som för de allra flesta bär till EM tilldrar sig också intresse. Torsdagens match i Tychy slutade 0-0 och duellen fortsätter med båda lagen på samma poäng.

Tvåan i Cypern Cup mot sjuan i Algarve Cup, Danmark med flera frågetecken och tveksam form medan Polen tagit steg för steg med en lovande generation på väg från U-landslagen.

Slovakien finns på pappret fortfarande bland lagen som kan gå vidare, i realiteten skulle vinnaren på en nybyggd arena i södra Polen ta ett kraftigt grepp om andraplatsen.

Danmark fick sina första möjligheter på fasta situationer. Line Röddik Hansen fick direktträff på stolpen från hörnflaggan, Pernille Harder slog en hög volleyretur längs med mållinjen.

Ewa Pajor in bakom den danska backlinjen var det bästa budet på anfall som gladde hemmapubliken, nästan 6 000 åskådare.

Förhållandet mellan misstag och lyckade uppspel låg Polen i fatet, Danmark ökade pressen minuterna fram till paus och låg lite närmare ledningsmålet.

Låg träffprocent i båda straffområden höll de stora chanserna borta, andra halvlek handlade mycket om kontringar i jakten på ett förlösande mål.

Danmark tappade tempo och bollinnehav mot slutet, Evelina Kamczyks skott över ribban i matchminut 85 oroade ett försvar som tappat tråden.

Polen utmanade till visslan och plockade poäng men har returen på bortaplan i början av juni mellan sig och den verkliga EM-chansen. Danmark behåller ett litet försprång på målskillnad i kampen om andraplatsen, sju poäng och trots allt bara ett insläppt mål på fyra matcher.

FAKTA: EM-kvalet spelas i åtta grupper, vinnarna och sex av de åtta tvåorna går direkt till mästerskapet i Holland. Playoff mellan de sista grupptvåorna ger den sista EM-platsen