Emma Berglund aktuell för Frankrikeflytt?

Rosengård ser ut att tappa bli av med båda bitarna i sitt ordinarie mittbackspar. Efter Amanda Ilestedts bekräftade byte till tyska Turbine Potsdam meddelar Sydsvenskan att Emma Berglund spelar för Paris Saint-Germain till hösten.
Emma Berglund verkar ha en match kvar i Rosengård innan hon får PSG som klubbadress. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Om uppgifterna stämmer öppnar CL-finalisten PSG sin välfyllda plånbok och köper loss Berglund från ett gällande kontrakt mitt under säsongen.

Ingen ovanlighet när det gäller Malmöklubben, spelarstallet i det svenska storlaget finns i blickfånget för många av de tunga aktörerna på fotbollskartan.

Rubriker om övergångar under sommaren rör oftare Rosengård än något annat lag i Damallsvenskan, när det gäller Berglund avrundar hon två och ett halvt år med en ligatitel och ett cupguld om de starka franska rykten bär sig officiellt.

Två, ja till och med tre namn ut för Rosengård, även den skadedrabbade mittfältaren Sofie Junge Pedersen lämnar i skiftet mellan vår- och höstsäsong.
– Tittar man hur vi ser ut centralt, så är vi rätt många där. Därför var det ganska naturligt att vi inte gjorde någon förlängning. Junge har ju också haft det ganska jobbigt med först ett knä och sedan den svåra hjärnskakningen och vi har inte kunnat ge henne den speltid hon behöver, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

En ersättare är klar, Simone Boye Sørensen som innerback men Sjögran lär få en hektisk sommar för att behålla samma status på truppen.

Precis som Junge Pedersen har Berglund ett stundande EM att se fram emot. Därefter väntar alltså proffsliv i Paris. Bara detaljer återstår mellan klubbarna, uppger Sydsvenskan.
– Inga kommentarer, säger Therese Sjögran.