Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

Orsaken är stridigheterna kring de förbättrade villkor som spelarna via sitt fackförbund har krävt i landslagsregi.

Medan Sverige förberett sig helt enligt plan kom Danmark från en konfliktfylld inledning på VM-kvalsamlingen med inställda träningar och diverse utspel i media.

Onsdagens besked var ändå oväntat, silvermedaljören kommer inte till spel på Gamla Ullevi och riskerar därmed uteslutning både från det pågående kvalspelet och kommande mästerskap,

I september ledde misslyckade förhandlingar till att träningslandskampen mot Nederländerna uteblev, ett delavtal nåddes dock och Danmark blev i sista stund klart för att genomföra VM-kvalpremiären borta mot Ungern.

Sverige fortsätter förberedelserna
På plats i Göteborg ger Sverige dock inte hoppet förlorat. En aktuell deadline är torsdag 12.00 då Danmark måste nominera en trupp till matchen, ett definitivt beslut kan isåfall komma 24 timmar före tänkt matchstart.
– Därför måste vi fortsätta våra förberedelser som om matchen ska spelas. Det är ytterst UEFA som i så fall ställer in matchen, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till svenskfotboll.se