Damallsvenskan

Isländsk förstärkning till Rosengårds försvar

De närmaste ett och ett halvt åren kommer FC Rosengård att förfoga över isländska Glodis Perla Viggosdottirs kompetens i backlinjen. Hon kommer närmast från stabilt spel i Eskilstuna United och ansluter efter EM-uppehållet.

Viktor Eriksson tar farväl av Eskilstuna United

Eskilstuna United får söka sig ny huvudtränare från och med nästa säsong. Under fredagen kom beskedet att Viktor Eriksson avslutar det fleråriga samarbetet med klubben.

Anna Oskarsson klar för Linköping

Serieledaren Linköpings FC värvar en 21-åring med hela högerkanten som arbetsområde. I samma stund tappar tabelltian Hammarby en pådrivare och en av sina hårdast arbetande spelare. Anna Oskarsson har skrivit kontakt på två och ett halvt år med start till höstsäsongen.

Linköping plockar in dansk talang

Värvningar mellan storklubbarna FC Rosengård och Linköpings FC hör inte till vanligheterna. Danska Nicoline Sørensen har dock hunnit med en sejour ”hemma” i Bröndby innan hon snart ansluter till ett nytt svenskt lag.

Anders Johansson förstärker Vittsjös ledarstab

Vittsjö GIK har fixat ny assisterande tränare inför höstsäsongen. Anders Johansson, med MFF och Djurgården som bekanta damuppdrag kliver in bredvid Thomas Mårtensson.

Kort Kanadavärvning för Rosengård

Efter lyckad provträning har Jenna Hellstrom skrivit på för Malmöklubben. Rosengård värvar i första hand en forward men 22-åringen har spelat på andra positioner tidigare.

Taktik och kontringsfart bakom Linköpings triumf i toppmötet

Eskilstuna United spelade habilt men utan spets och var illa ute så fort Linköpings FC gick framåt. Slutsiffrorna 0-2 och tio poängs skillnad i tabellen var en berättigad marginal sedan gästerna skaffat en tidig ledning och ökat chansen att försvara guldet.
Malin Diaz har inte stängt dörren till landslaget. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån (arkiv)

Uddlöst Eskilstuna kammade noll

Fokus i fotbolls-Sverige flyttar strax över till EM. I Eskilstuna United har de som får hålla sig hemma från mästerskapet några tankenötter att kläcka under det sex veckor långa uppehållet.
Mimmi Paulsson-Febo finns inte kvar när KIF Örebro samlas igen efter sommaruppehållet. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån

Mimmi Paulsson-Febo vill ha speltid - lämnar KIF Örebro

KIF Örebro fick en efterlängtad seger med sig in i sommaruppehållet. Matchen mot Djurgården blev också den sista med Mimmi Paulsson-Febo i truppen, målvakten lämnar för att få mer speltid.
Nina Jakobsson och Piteå segerjublar gärna mot Rosengård. FOTO: K-G Z Fougstedt/Bildbyrån

Nina Jakobsson: "Måste köra vår grej"

När spelschemat är tömt för sommaren byter flera i det röda laget spelarkläderna mot domardressen i den stora ungdomsturneringen på orten. Först blir Piteå IF:s säsongshalva bedömd i avslutningen mot FC Rosengård.
Cajsa Andersson och Linköping avslutar vårsäsongen borta mot Eskilstuna United. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Linköping mot tvåsiffrigt i toppmöte

Damallsvenskan må innehålla svårtippade matcher som aldrig förr, Linköpings FC är undantaget som undkommit formsvackor och oväntade poängtapp. Nio segrar på tio matcher innebär tydlig serieledning, också efter den sista våromgången inklusive torsdagens toppmöte med Eskilstuna United.
Lieke Martens laddar för EM - och en flytt till Barcelona? FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Lieke Martens nästa att säga adjö i Rosengård?

Der svärmar och svämmar snarast över av rykten och bekräftade nyheter kring FC Rosengård under måndagen. Nu uppges den kreativa motorn, nederländska landslagsspelaren Lieke Martens vara nära att gå till FC Barcelona.

...men Anja Mittag förlänger med Rosengård

Frågan om Anja Mittags korttidskontrakt har hängt i luften sedan hon med kort varsel kom tillbaka till Malmö i våras. Och svaret blir att den tyska anfallaren stannar fram till sommaren 2019.
Emma Berglund verkar ha en match kvar i Rosengård innan hon får PSG som klubbadress. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Emma Berglund aktuell för Frankrikeflytt?

Rosengård ser ut att tappa bli av med båda bitarna i sitt ordinarie mittbackspar. Efter Amanda Ilestedts bekräftade byte till tyska Turbine Potsdam meddelar Sydsvenskan att Emma Berglund spelar för Paris Saint-Germain till hösten.
Madelen Janogy begrundar en missad möjlighet. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån

Mållöst efter chansrik upplösning i Örebro

Totalt 28 spelare var i aktion på Behrn Arena. Dessutom var en bollusling inblandad. Ungefär där landade 0-0-matchen mellan KIF Örebro och Piteå IF – som även markerade problemet med delar av den snart fullbordade vårsäsongen för bägge lag.
Amanda Edgren mot Rosengårds Ella Masar. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Amanda Edgren vill att Kristianstad ska röra på sig

Kristianstads DFF har kommit in i ett segerstim på hemmaplan och kan utöka sviten mot Eskilstuna United. Men det händer mer av vikt än seriespelet kring KDFF:s hemmaborg. Iallafall om man frågar Amanda Edgren.

Jenny Hjohlman på fortsatt måljakt mot Piteå

Sista chansen nu. KIF Örebro får inte fler, på hemmaplan innan uppehållet, att rätta till röran i botten av tabellen där spelövertag mynnar ut i uddlösa anfallsförsök och det blir missförstånd av goda intentioner.

Elena Sadiku knäopererad på nytt - fotbollskarriären i fara

Hon gjorde comeback i våras och kunde genomföra fem matcher med knäskydd. I den sjätte kom skadesmällen, i onsdags tvingades Elena Sadiku till ännu en operation.
Elin Rubensson hoppas på en försvarsvändning för KGFC. FOTO: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Fortsätter Göteborg i fritt försvarsfall?

Härföraren Elin Rubensson är tillbaka. I Kopparbergs/Göteborg FC som behöver alla tillgängliga resurser för att hjälpa lagdelen där det brustit rejält på slutet. – Vi har släppt in lika många mål (24) som på hela förra säsongen, säger hon till damfotboll.com.

Vittsjö chanslösa i Skånederbyt

Rosengård har haft en tung vår, Vittsjö har flugit högt och överraskat. Men i söndagens skånederby var ordningen återställt - storasyster Rosengård var två nummer för stora för Vittsjö. Rosengård vann med 3-0.